Mlada varaždinska atletičarka, 17-godišnja Jana Koščak, na putu prema novim uspjesima imat će podršku Grupe Vindija, s kojom je potpisala sponzorski ugovor.

Njihova suradnja predstavljena je u utorak na Špancirfestu u Varaždinu, na prostoru Vindilanda kod Starog grada, a predsjednik Uprave Vindija Nenad Klepač istaknuo je kako Jana ima veliku budućnost.

“Osobno sam duboko uvjeren da osim njezinog iznimnog talenta, tu postoji jedan izuzetan rad koji, putem ovakve suradnje, mi želimo pokazati da cijenimo. Osim što je Jana jedna prekrasna osoba, ona je i izvrsna učenica tako da je to jedan paket koji je izniman i nama je izuzetno drago da ga možemo podržati ovim sponzorskim ugovorom”, rekao je Klepač.

Da joj je ova podrška od velikog značaja, istaknula je Jana Koščak.

“Nema ljepše stvari nego kad me prepozna netko iz moje sredine, iz Varaždina. Imam još sponzora, ali kad je netko naš onda je to druga priča. Nadam se da ćemo stvoriti još jednu lijepu priču i da ću, uz Vindiju, postizati još bolje rezultate i biti dobra slika Varaždina i Vindije”, rekla je Koščak.

Podsjetimo, Koščak je na nedavnom Europskom prvenstvu u Jeruzalemu zadobila rupturu tetive, nakon čega se morala povući sa natjecanja.

“Nije bilo očekivano, ali dogodilo se i to je dio sporta. Trenutno se oporavljam, a trebala sam nastupiti na Svjetskom seniorskom prvenstvu u disciplini skok u vis. Slijedi priprema za sljedeću sezonu, za Olimpijske igre, Svjetsko prvenstvo, a treninzima se vraćam za dva do tri tjedna”, poručila je Koščak.

Ona iza sebe ima vrlo uspješnu sezonu, a do sada je postavila novi hrvatski seniorski rekord, ali i najbolji svjetski rezultat u konkurenciji do 18 godina, dok je u sedam disciplina srušila čak pet osobnih rekorda i jedan juniorski državni.