Tijekom vikenda od 11. do 14. kolovoza 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od kojih osam prometnih nesreća s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama. Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su u jednoj prometnoj nesreći, dok su mladi vozači kao počinitelji evidentirani u tri prometne nesreće. Dva vozača nakon prometne nesreće napustila su mjesto događaja te su naknadno pronađena.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, u 16.30 sati u Križevcima u Ulici branitelja Hrvatske, kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,69 promila.

Najveća brzina kretanja u naselju zabilježena je u petak, u 15.04 sati u Budančevici u Ulici Stjepana Radića, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 124 kilometra na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Najveća brzina kretanja izvan naselja zabilježena je u nedjelju, u 20.06 sti u Kalinovcu na državnoj cesti broj 2, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 152 kilometra na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat, priopćila je policija.