Pročelnica za gradsku imovinu Maja Đerek, za koju je splitski gradonačelnik objavio da je suspendirana, jer je “napravila udar na instituciju gradonačelnika”, u subotu je uzvratila optužbom da Puljak ne upravlja sustavom kojeg formalno vodi nego da to čini njegov PR savjetnik.

“U tom sustavu na vrhu, idejom i riječima, nije Ivica Puljak, nego njegov osobni PR savjetnik – Jurica Galešić,” priopćila je Đerek.
Tvrdi kako je osobno svjedočila da Galešić formira ideje, mišljenje i riječi Puljku te da je s vremenom shvatila kako je upravo on ključna figura Splita – PR stručnjak.

Po njenim riječima, radi se o čovjeku koji je godinama radio PR i savjetovao Silvana Hrelju, “žetončinu” kako sam sebe naziva, te javno branio izglasavanje proračuna vlade Andreja Plenkovića. “Čovjek takve biografije i sa suradnjom s HDZ-om, nažalost, stoji iza svih odluka i riječi Ivice Puljka,” tvrdi Đerek.

Navodi i kako je upravo Galešić sredinom ožujka izjavio kako će nju medijski diskreditirati, etiketirati kao osobu s kojom nitko ne može surađivati tako da Ivici Puljku to pričini najmanju političku štetu te, kako će “pustiti svakakve laži o meni osobno.”

“Sve to samo iz razloga jer sam tada pisanim putem obavijestila nadređene o zatečenom nezakonitom kaosu i kako se ne poduzimaju mjere da se isprave stvari. Vjerojatno je Juricu Galešića dodatno iritiralo moje konstantno odbijanje političkog angažmana i inzistiranje da njegov PR ne može voditi moj odjel i struku, a o čemu sam i pisanim putem dostavila očitovanje,” ističe Đerek.

Po njenom tumačenju, nakon najave dodjele 34 stana za najpotrebitije obitelji te da se fond socijalnih stanova poveća, gradonačelnik ju, kako je navela, “naprasno smjenjuje.”

Đerek kaže da Puljak govori neistinu izjavljujući da je o njenom prijedlogu o ukidanju kadrovskih stanova saznao putem medija- Ona tvrdi da je o tomu gradonačelnika izvijestila pisanim putem.

Kadrovski stanovi

Đerek u opširnom priopćenju, između ostalog, navodi kako Puljak ne poznaje Pravilnik kojeg je napravio njegov zamjenik Bojan Ivošević. Za Ivoševića navodi da laže u svojim istupim oko njene ideje o ukidanju kadrovskih stanova.

Navodeći da Puljak njeno bolovanje želi iskoristiti da ju se ušutka, Đerek najavljuje “sutra ćemo razjasniti i neke stvari oko slučaja Noštromo i Small Mall te slučaja kazni za kanalizaciju u Vili Dalmaciji, kako se štite HDZ i Kerumovi kadrovi u gradskoj upravi te o potrebi da se cenzurira pročelnike iako je njihova zakonska dužnost odgovarati na upite javnosti.”

Đerek je pozvala HDZ, HGS Željka Keruma i Slobodna Dalmacija da ne staju u njenu, kako je navela “tobožnju obranu.”
“Oni su dobili novog saveznika, ma koliko god se trudili to sakriti i obmanuti javnost. Ostaje za vidjeti što će ta suradnja još realizirati,” poručila je Đerek.