Sjajni su odjeci ovogodišnjeg 4. SuperUnited Croatia Grand Chess Toura, održanog u zagrebačkom hotelu Westin od 4. do 9. srpnja, na kojem je uvjerljivo trijumfirao bivši svjetski šahovski prvak Magnus Carlsen.

Uz brojne pohvale sudionika i vodećih svjetskih šahista za uspješnu organizaciju, kvalitetom partija i praćenjem priredbe u cijelom svijetu turnir je značajno pridonio promociji Hrvatske. Brojnim popratnim događajima – turnirima za šahistkinje, mlade, brzopoteznim turnirima, Europskom trenerskom konferencijom – s više od 400 aktivnih sudionika iz 25 zemalja s četiri kontinenta prerastao je u naš najkvalitetniji šahovski festival.

Vodstvo Grand Chess Toura i glavni pokrovitelji načelno su potvrdili da će Zagreb i sljedeće godine ponovno biti jedan od gradova domaćina, a sudjelovanje je već potvrdio trostruki pobjednik zagrebačkog Croatia Grand Chess Toura, prvi šahist svijeta Magnus Carlsen.

Ovogodišnji SuperUnited Croatia Grand Chess Tour imao je i humanitarni karakter pa je kompletan prihod od prodaje ulaznica za Kristalnu dvoranu hotela Westin u iznosu od 7.143,09 eura doniran društvu “Hrvatska žena” iz Vinkovaca (5.000 eura), UNICEF-u (1.143,09 eura) i OŠ “Ante Kovačić” iz Zagreba (1.000 eura).