Proteklog vikenda u Kalinovcu je održan Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije u organizaciji županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Udruge žena iz ruralnih područja sa suorganizatorom i domaćinom Općinom Kalinovac.

Na ovoj jedinstvenoj manifestaciji u novoj sportskoj dvorani kalinovačke osnovne škole predstavilo se 15 žena iz svih krajeva županije.

Predsatvila se i Andreja Brleković iz Rasinje, koja je dobila nagradu za posebnost u kreativnom izražavanju te za empatiju i ljubav prema prirodi. Udana je i majka je kćeri i sina. Srednju kuharsku školu završila je u Varaždinu i godinama je radila kao kuharica u ugostiteljskim objektima, dječjim vrtićima te u domu za starije osobe.

Kaže da je s vremenom shvatila da je taj posao sve manje ispunjava jer nije imala vremena za sebe i obitelj. Počela je raditi kao asistentica u nastavi u Osnovnoj školi u Đelekovcu te je nakon toga nastavila u Obrtničkoj školi u Koprivnici, gdje radi već treću godinu, a nada se i u budućnosti. Vrlo je empatična i voli pomagati ljudima, osobito djeci i smatra da dobro radi taj posao jer ga radi sa srcem. Uz posao asistentice obavlja još dva dodatna posla u okviru ekonomskih potreba. Želja joj je da uskoro nađe vremena i za volontiranje.

“Volim sve što ima veze s umjetnošću. Knjige su mi najdraže društvo. Obožavam glazbu i svijet bi bio prazan bez nje. Volim otići u kazalište i kino. Jako volim prirodu pa odlazim u duge šetnje i vožnju biciklom i u svemu nalazim ljepotu. Posebno me veseli kada mogu bosa prošetati po rosnoj travi i zagrliti stablo”, istaknula je.
Najviše od svega voli putovanja, ljeto i more. Putovanja su prilika za upoznavanje novih krajeva, ljudi i njihove kulture i različitosti.

Za vrijeme pandemije Covida više se posvetila sebi i stvarima koje voli te započela primjenjivati salvetnu tehniku-decoupage na staklu i na drvetu, što je ispunjava i aktivira njenu maštu. Kroz igru salvetama i bojama, čini je sretnom saznanje kako će nekome svojim poklonom izmamiti osmijeh na lice. Svoju prvu malu izložbu je imala u izlogu knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ u Koprivnici i to u najljepše blagdansko vrijeme Božića.

Neki njezini radovi putuju svijetom i to je posebno veseli. Voli istraživati i pomicati svoje granice, tražiti nove izazove i sretna je kad nauči nešto novo i kad savlada neku novu vještinu.

Okružena je divnim prijateljicama i dragim ljudima i to je čini posebno sretnom. Uzajamno se potiču i motiviraju u svemu, kako bi postali bolje osobe.