U Kalinovcu je održan Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije u organizaciji županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Udruge žena iz ruralnih područja sa suorganizatorom i domaćinom Općinom Kalinovac. Na ovoj jedinstvenoj manifestaciji u novoj sportskoj dvorani kalinovačke osnovne škole, uz mnoštvo posjetitelja, predstavilo se 15 žena iz svih krajeva Koprivničko-križevačke županije.

Svim sudionicama su članovi žirija Damir Felak, Ljubica Belobrk Flamaceta, Milek Markač, Verica Rupčić i Josip Cugovčan te župan Darko Koren i načelnik Darko Sobota uručili priznanja za sudjelovanje, poklone županije, općine i udruge, kao i cvijeće.

Sudionice su  pored poklona trajne vrijednosti dobile i unikatna priznanja za svoje posebnosti. Renata Kostibol iz Velikog Potočeca primila je priznanje za njegovanje obiteljskih i tradicijskih vrijednosti te za ustrajnost i posvećenost poslovima na gospodarstvu.

kostibol2

-Predstavljam svoj OPG na ovoj manifestaciji i sedam članova svoje obitelji. Imamo 23 muzne krave i drugog blaga. Volim i poštujem izvornost i voljela bi da se to očuva. Žena stvarno čuva tri čoška u obitelji, a obitelj je velika pomoć ženi. Žena ruralnog kraja mora biti jako požrtvovna, a na OPG-u imamo i preradu mlijeka. Ja sam žena, majka, domaćica, trgovkinja, vrtlarka, voćarka, a tu je i govedarstvo i svinjogojstvo – kazala je Renata Kostibol.