Danas je u prostoru AMK-a Križevci održana konferencija za medije na kojoj je najavljena tradicionalna moto utrka, koja će se održati u nedjelju, 25, lipnja na gornjogradskoj stazi.

Tajnik AMK-a Križevci Stjepan Peršin kazao je kako je ovo velika utrka za grad, županiju i državu. – Veseli me velik broj vozača. Osigurane su brojne nagrade za gledatelje, a više od 100 tvrtki je uključeno u organizaciju – kazao je Peršin i zahvalio svima koji pomažu u organizaciji.

Vozači će se natjecati u disciplini brzinci (125 SP, 300 SST, 600 SST, 1000 CCM, Big Boys – veterani), skuteri (50, Open, No limit) i Oldtimer klase (I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X).

Križevački gradonačelnik Mario Rajn kazao je kako je privilegija biti predsjednik Organizacijskog odbora. -Ovo je sportski događaj po kojem su Križevci poznati, brojni motociklisti dolaze u grad, naravno i publika. Sinergija je naših sportaša iz kluba, ali i drugih klubova te cijele društvene zajednice. Tu se naše mažoretkinje, puhači, Križevačka djevojačka straža i tu je jedna lijepa simbioza koja će kulminirati na utrci 25. lipnja – kazao je Rajn i zahvalio svima na suradnji i dodao kako će “tepih” na stazi sljedeće godine nakon aglomeracije biti bolji.

amk6

Predsjednik AMK Križevci Stjepan Krpanić iskazao je zadovoljstvo što će se utrka održati te zahvalio svim natjecateljima, institucijama, organizacijskom odboru i sponzorima. -Nekad su motori bili klasične izvedbe, ali sve je bilo odrađeno kao da je to u današnje vrijeme. Tehnika je išla naprijed, vozači danas voze novije motore i dođite 25. lipnja u Križevce i bodrite svoje favorite – kazao je Krpanić.

Direktor utrke Dražen Kemenović rekao je kako se nada da će biti dobro vrijeme. -Odrađeni su radovi da cesta bude primjerena trkačima i nadam se da neće biti ozljeda. Pritisak je na domaćim vozačima, jer uvijek je teško pobijediti pred svojom publikom. U klasi 600 je žestoka konkurencija, ali i Ivan Višak mora pobijediti i Luka na 1000 mora skinuti sve s trona. Organizacijski je sve savršeno pripremljeno i tisuće ljudi svake godine dolaze vidjeti što će vozači pokazati – kazao je Kemenović dodavši kako vjeruje da će Križevčani biti prvaci u svim klasama.

Načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec istaknuo je važnost nošenja kacige. -Policija ima najmanje posla tijekom utrke, mi se bavimo s kulturom motociklista tjedan prije i tjedan poslije utrke. Nije bilo većih problema proteklih godina, nadam se da će tako biti i ove. Molim sve koji voze bicikle, motore i skutere  da potaknu i druge da nose kacigu, jer kaciga stavrno glavu čuva – poručio je Pukec.

Natjecatelji Ivan Višak, Valentin Knapić, Mirko Zidarić, Andrija Rončević, Vilim Babić i Mihael Prožek pozvali su sugrađane u nedjelju, 25. lipnja u Gornji grad kako bi im bili glasna podrška u osvajanju novih odličja.

Spomenimo da će ulaznica biti 5 eura, gledatelji će u sudjelovati u nagradnoj igri, a nagradu je osigurao Servis Košić.

amk1 amk2 amk3 amk4 amk5 amk7 amk8 amk9 amk10 amk11 amk12 amk13