Dobrovoljno vatrogasno društvo Podravske Sesvete održalo je u nedjelju 10. Kup natjecanje operativnih vatrogasaca. Samo je natjecanje već tradicionalno, održano pod pokroviteljstvom Vatrogasne zajednice općine Podravske Sesvete i supokroviteljstvom Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Pored domaćina u realizaciji natjecanja sudjelovali su i članovi DVD-a Mekiš. Sve natjecatelje je postrojio zapovjednik DVD-a/VZO Podravske Sesvete Krunoslav Vlašić, predavši prijavak predsjedniku VZŽ Darku Palašu koji je izvršio smotru a potom je pozdravio sve nazočne. Nazočnima su se obratili i zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik DVD-a/VZO Podravske Sesvete Damir Drvenkar.

Prije samog početka natjecanja izvršena je i primopredaja vatrogasne opreme koju je Dobrovoljno vatrogasno društvo Podravske Sesvete nabavilo dijelom financijskim sredstvima dobivenim iz proračuna Koprivničko-križevačke županije a dijelom iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Na natjecanju je nastupilo 9 odjeljenja i to: DVD Otočka – 2 odjeljenja i DVD Domaji iz Koprivničko-križevačke županije, DVD Breza i JVP Bjelovar iz Bjelovarsko-bilogorske županije, DVD Varaždinbreg, DVD Sveti Đurđ i DVD Varaždinske Toplice iz Varaždinske županije i DVD Rajić iz Sisačko-moslavačke županije. Ove godine natjecatelji su se okušali u savladavanju 8 taktičkih zadataka i to: izvođenju vatrogasnih zadaća, rad s opremom, unutarnjom navalom, vježbi s usisnom pumpom, rad na vodi, pronalaženju unesrećene osobe, vježbi s autocisternom i izradi zečjeg nasipa.

Samo natjecanje bilo je veoma zanimljivo a dijelom i veoma naporno. Nakon natjecanja održano je druženje uz prigodni domjenak na TRC Karauli. Sva odjeljenja primila su zahvalnice organizatora za sudjelovanje a najboljima su uručeni pehari i medalje. Prvo mjesto osvojio je DVD Varaždinbreg, drugo mjesto osvojio je DVD Otočka 1 a treće je mjesto osvojila JVP Bjelovar.

Na kraju ove jedinstvene priče kroz koju su natjecatelji upoznavali i prirodne ljepote Općine Podravske Sesvete, predsjednik Damir Drvenkar zahvale se gostima, članovima natjecateljskih odjeljenja kao i svima koji su sudjelovali i pomogli u realizaciji natjecanja.

1_X_Kup_PS 2_X_Kup_PS 3_X_Kup_PS 4_X_Kup_PS 5_X_Kup_PS 6_X_Kup_PS 7_X_Kup_PS 8_X_Kup_PS 9_X_Kup_PS 10_X_Kup_PS 11_X_Kup_PS 12_X_Kup_PS 13_X_Kup_PS 14_X_Kup_PS 15_X_Kup_PS 16_X_Kup_PS 17_X_Kup_PS 18_X_Kup_PS 19_X_Kup_PS 20_X_Kup_PS 21_X_Kup_PS 22_X_Kup_PS 23_X_Kup_PS 24_X_Kup_PS 25_X_Kup_PS 26_X_Kup_PS 27_X_Kup_PS 28_X_Kup_PS 29_X_Kup_PS 30_X_Kup_PS 31_X_Kup_PS 32_X_Kup_PS 33_X_Kup_PS 34_X_Kup_PS 35_X_Kup_PS 36_X_Kup_PS 37_X_Kup_PS 38_X_Kup_PS 39_X_Kup_PS 40_X_Kup_PS 41_X_Kup_PS 42_X_Kup_PS 43_X_Kup_PS 44_X_Kup_PS 45_X_Kup_PS 46_X_Kup_PS 47_X_Kup_PS 48_X_Kup_PS 49_X_Kup_PS 50_X_Kup_PS