Konzultantica Martina Hajdari ugostila je protukandidate trećeg dana RTL-ove ‘Večere za 5 na selu’. Za svoju večeru Martina je dobila 37 bodova te se trenuto nalazi na posljednjem mjestu. Iako se ekipa lijepo provela na večeri koja je vodila kroz Martinine uspomene iz života, sol je presudila i donijela joj dobre, ali nedovoljno visoke bodove.
Pripravu večere započela je izradom deserta pod nazivom Oči mi se smiju. “Možda se njoj oči smiju na taj desert”, pretpostavila je Maja. Desert je Martinu, otkrila je, asocirao na njezinu kumu Blažu, koja je Mozart kocke radila u svim svečanim prigodama. Srce ko kuća iduće je jelo kojeg se Martina prihvatila. Glavnim jelom odala je počast i Irskoj, zemlji u kojoj je nekoliko godina živjela. “Srce ko kuća? Glavno jelo? To će biti nešto veliko”, komentirala je naziv glavnog jela Gordana. Martina je za glavno jelo odradila irski gulaš, kojeg je radila s irskom junetinom i njihovim tamnim pivom. Uz gulaš je spravila i knedle. Posljednje čega se u svojoj pripravi prihvatila Martina bilo je predjelo – Mir u duši. “Zanimljivo ime, asocira me na jučerašnju večer”, jasan je bio Nikola. Martina je predjelo spravila u čast svoje pokojne bake. Tijesto s krumpirom bilo je baš onakvo kakvim ga je Martinina baka pravila.
Nakon što je završila svoje nostalgično kuhanje, Martina se prihvatila aperitiva, a ekipa je dotad podijelila svoja visoka očekivanja od Martine H. Ponudila je domaćica ekipi tri vrste aperitiva, a Martinu T. oduševila je rakija od marelice. Nikoli nije bio loš orahovac. “Domaćica se pokazala čvrstim stavom, treme vjerujem da nema, podjednako se svi poznajemo već”, komentirao je Nikola Martininu dobrodošlicu.
Aperitiv je prošao dobro, a Martina je odahnula nakon što je gostima poslužila predjelo. “Izgled je bio očekivan, lijep, u bojama”, komentirala je predjelo Maja. “Okus je bio dobar, mrvicu mi je falilo soli”, dodala je. “Pravo starinsko jelo, zanimljivo”, rekla je o predjelu Martina H.
Glavno jelo kojim je Martina odala počast Irskoj, iduće je stiglo ekipi na stol. “Izgled je bio primamljiv, fino je mirisalo, djelovalo je obećavajuće. Okus je bio jak, začinjen, meni je odgovarao”, komentirala je Martina T. “Glavno jelo je bilo nešto novo, bila sam oduševljena”, dodala je Maja. Gordani je, pak, glavno jelo bilo pomalo žestoko.
Za kraj, stigao je na stol desert koji je Maja posvetila svojoj kumi. Mozart kocke svidjele su se ekipi. “Svidjeli su mi se lješnjaci, hrskavost, tako da je odgovaralo jedno s drugim, čokoladni namaz, bilo je fino”, komentirala je Martina T.
Iznenađenja je domaćica ekipi priredila i u vidu poklona koje je sakupila od lokalnih OPG-ova. Dašak Podravine svidio se gostima, a onda je na red došla i pisaća mašina na kojoj je svatko od gostiju morao napisati jednu svoju priču. Domaćica je pokrenula priču svojom rečenicom, a onda su se gosti morali nastaviti. “Iznenađenje mi je ugodno sjelo, nešto novo, to nisam ni vidio”, rekao je Nikola o Martininoj igri za kraj.