Ove godine će po prvi put od osnutka Hrvatske nogometne lige ljubitelji nogometa moći na malim ekranima pratiti i natjecanja u završnici nogometnog Kupa u mlađim uzrasnim kategorijama.

“Hrvatska nogometna televizija (HNTV) će u četvrtak iz Siska izravno prenositi finalne utakmice Kupa i to za sve tri kategorije mlađih uzrasta”, rekao je za Hinu glavni urednik HNTV-a Ivan Blažičko.

Po njegovim riječima sutra u 15 sati u finalu juniora igrat će Dinamo i Hypo limači, a u 18 sati u finalu Kupa za kadete igrat će Dinamo i Hajduk. U 12 sati se sastaju pioniri Dinama i Slaven Belupa i jedino taj susret neće biti izravno prenošen nago će biti prikazana snimka u večernjem terminu.

Kako u sve tri mlađe uzrasne kategorije nastupaju nogometaši Dinama lako se može dogoditi da, pored 11. uzastopnog naslova prvaka Hrvatske i naslova seniorskog Kupa, Dinamo osvoji i pehare pobjednika Kupa u konkurencijama, pionira, kadeta i juniora.

“Pored prijenosa svih završnih utakmica Kupa u mlađim kategorijama ljubitelji nogometa moći će na HNTV u subotu, 21. svibnja od 17.30 moći pogledati odlučujuću utakmicu za naslov prvaka Druge HNL između Šibenika i Cibalije. Vinkovčani su u prošlom kolu preuzeli vodeću poziciju, ali igra se na Šubićevcu i pobjeda Šibenik vodi izravno u Prvu ligu. Drugoplasirana momčad će u kvalifikacije protiv Istre” kazao je Blažičo naglasivši da se program HNTV za sada može pratiti na 407. kanalu MAX TV u osnovnoj programskoj ponudi ali i da je signal HNTV ponuđen i dostupan svim kablovskim operaterima u Hrvatskoj.

prigorski.hr/Hina