Povodom Dana grada u Đurđevcu je danas održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Sjednicu je u utvrdi Stari grad otvorio Marijan Ružman, predsjednik Gradskog vijeća. Ružman je pozdravio redom nazočne goste, savjetnika predsjednice RH Ante Deura, pomoćnika ministra kulture Davora Trupkovića, generala Mladena Markača, predsjednicu Županijske skupštine Vericu Rupčić, dogradonačelnicu Koprivnice Melita Samoborec, dogradonačelnika Križevaca Tomislava Katanovića, dogradonačelnicu Ludbrega Veru Jadanić, načelnike općina Ferdinandovac, Kalinovac, Novo Virje, Kloštar Podravski, Virje i Molve i brojne ostale goste i uzvanike.

Đurđevac je proteklih godina postao grad poželjan za život i grad koji brine za sve stanovnike, a uz gospodarski razvoj intenzivno se radi na privlačenju turista, rekao je Ružman.

Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković  je napomenuo kako se danas u gradu živi puno bogatije i zadovoljnije nego što se nekad živjelo. Dodao je kako svi vijećnici i radna tijela volontiraju zajedno s njim i da bi se na njih trebala ugledati državna vlast. “Ovo je idealan kraj za razvoj poljoprivrede, tu su plinska i rudna bogatstva, a premalo se u njega ulaže sa svih ostalih razina vlasti”, istaknuo je gradonačelnik Lacković.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren napomenuo je kako Đurđevac ima veliki značaj u Županiji, a da će se to u budućnosti vidjeti i kroz projekte koji će biti financirani županijskim sredstvima.

Saborski zastupnik Gordan Maras uz čestitke je izrazio želju da Đurđevac iskoristi svoje prirodne ljepote i da postane prepoznatljiv na razini Hrvatske, ali i puno šire.

Na svečanosti su dodijeljena sljedeća priznanja:

Nagrada za životno djelo dodijeljena je đurđevačkoj novinarki Anđeli Lenhard Antolin. Počasni građanin Đurđevca postao je Mile Dedaković Jastreb.

Zlatna plaketa Sveti Juraj otišla je Sportskom savezu osoba s invaliditetom Đurđevac, povodom 50 godina djelovanja,a nagradu je primila Barbara Fuček Leško. Za izuzetna ostvarenja u području gospodarstva nagradu je primio Tomislav Jakupčić, a Đuro Tomerlin priznanje za izuzetan doprinos razvoju sporta u Đurđevcu. Ljekarne Štefanić dobitnik su Povelje grada Đurđevca koju su primili i Nikola Cik za promociju zavičajne povijesti te Ivan Domišljanović koji je darovao 100 doza krvi.

U glazbenom programu nastupile su “Đurđevčice” i Duo “Sonorus”. Pogledajte najveću fotogaleriju iz Đurđevca.

lackovićđurđevac21

đurđevac đurđevac2 đurđevac1 đurđevac3 đurđevac4 đurđevac5 đurđevac6 đurđevac7 đurđevac8 đurđevac9 đurđevac10 đurđevac11 đurđevac12 đurđevac13 đurđevac14 đurđevac15 đurđevac16 đurđevac17 đurđevac18 đurđevac19 đurđevac20 đurđevac22 đurđevac23 đurđevac24 đurđevac25 đurđevac26 đurđevac27 đurđevac28 đurđevac29 đurđevac30 đurđevac31 đurđevac32 đurđevac33 đurđevac34 đurđevac35 đurđevac36 đurđevac37 đurđevac38 đurđevac39 đurđevac40 đurđevac41 đurđevac43 đurđevac43 đurđevac44 đurđevac45 đurđevac46 đurđevac47 đurđevac48 đurđevac49

prigorski.hr