Bjelovarska policija objavila je detalje teške prometne nesreće koja se dogodila u utorak, 1. studenog oko 14.20 sati.

Naime, 83-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen bjelovarskih registracijskih oznaka, a dolaskom do raskrižja, nije postupio po prometnom znaku „obavezno zaustavljanje-STOP” te je ušao u raskrižje i time oduzeo prednost osobnom automobilu marke Ford bjelovarskih registracijskih oznaka, a s kojim je upravljao 49-godišnjak.

Osobni automobil Ford je udario u prednju desnu bočnu stranu Volkswagena, a nakon udarca došlo je do zanošenja oba vozila. Od udarca, osobni automobil Ford je odbačen udesno te je prednjim dijelom udario u pješake (59-godišnjaka, 54-godišnjakinju i 25-godišnjakinju) koji su stajali na nogostupu, čekajući zeleno svjetlo za pješake na semaforu. Potom je Ford udario u zid kuće.

U prometnoj nesreći 83-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su pješaci te putnice iz Forda zadobili tjelesne ozljede.

Obojica vozača su alkotestirana, reakcija na alkohol je izostala, a izvješće o prometnoj nesreći dostavit će se Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, navode iz policije.