Predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije, dr.sc. Josip Križanić najavio 5. sjednicu Županijske skupštine, ukupno 20 točaka naći će se na dnevnom redu, javljaju iz županijske uprave.

U atriju Županijske palače danas je najavljena 5. po redu sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije koja će se održati u srijedu, 18. svibnja ove godine u Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu s početkom u 9 sati.

Teme i točke dnevnog reda, a bit će ih ukupno dvadeset o kojima će se raspravljati, predstavio je i obrazložio predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić, a uz njega je  konferenciji za medije nazočila i  pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko.

110522_najava skupstine_2

Tako će vijećnici između ostalih tema na predstojećoj sjednici raspravljati o Izvješću o radu i financijskom poslovanju zdravstvenih ustanova za 2021.godinu kojima je osnivač Varaždinska županija, o Izvješću o prošlogodišnjem radu i poslovanju Doma za starije i nemoćne osobe u Varaždinu, kao i o poslovanju Doma za žrtve obiteljskog nasilja – Utočište Sveti Nikola te Izvješću o radu Crvenog križa za 2021. Raspravljat će se i o zamjeni poda u sportskoj dvorani u Osnovnoj školi Vidovec.

-Pod je devastiran i više nije moguće održavati nastavu iz  tjelesnog odgoja, a znamo da u Vidovcu djeluje i rukometni klub koji se natječe u prvoj ligi. Kandidirali smo projekt na natječaj za sredstva iz Ministarstva turizma i sporta. Dobijemo li, koristit ćemo ta sredstva, a ako ne, projektantska cijena je 1,5 milijuna kuna, te ćemo onda  taj zahvat napraviti iz decentraliziranih sredstava – rekao je predsjednik Županijske skupštine.

U dvanaest škola kojima je osnivač Varaždinska županija, a to su osnovne škole Klenovnik, Maruševec, Ivanec, Ludbreg, Petrijanec, Sveti Đurđ, Trnovec, Vinica i Sračinec te Elektrostrojarska, Gospodarska i Strojarska i prometna škola, radit će se projekt solara, informirao je sve prisutne Josip je Križanić.

– Taj projekt je sufinanciran u iznosu od preko 299 tisuća eura iz programa EU, dakle nešto više od 2,2 milijuna kuna, dok će se razlika do ukupne vrijednosti projekta od 2,8 milijuna kuna osigurati iz decentraliziranih sredstava. Ta bi se sredstva trebala vratiti u dvije do tri godine.  To je sasvim sigurno dobar posao – naglasio je predsjednik Skupštine.