U prometnoj nesreći do koje je u petak u noći došlo na relaciji Slemenice – Zasadbreg poginuo je 17-godišnji Tomo Toplek, javljaju mnovine.hr.

Točnije, dana 18.09.2021.g. u 07:17 sati izvješteni smo iz ŽB Čakovec da je u 02:00 sati preminuo Tomo Toplek (2004), koji je sudjelovao u prometnoj nesreći dana 16.09.2021.g. oko 20:55 sati kao motorista, obavijestili su iz PU međimurske.

Podsjetimo, prometna nesreća dogodila se, kako je izvijestila međimurska policija, na način da se 44-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, vozilom se nije kretao uz desni rub kolnika obilježene prometne trake. Zbog toga je vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udario u motocikl čakovečkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 17–godišnjak.

Od siline udara osobni automobil odbačen je izvan kolnika gdje se zapalio i u potpunosti izgorio. Nakon udara motocikl se prevrnuo, a vozač pao u cestovni jarak. Vozilom hitne medicinske pomoći vozač osobnog automobila i motocikla prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se težina ozljeda zadobivenih u nesreći naknadno okvalificirati.

Cesta je u vremenu od 21:10 do 23:10 sati bila zatvorena za promet koji se odvijao obilaznim pravcima, dok su požar na vozilu ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žiškovec.