Grad Đurđevac nastavlja s provedbom projekta Podravinoteka preko kojeg se promoviraju domaći proizvodi i to putem oznake Kvaliteta Podravine.

Grad je s provedbom ovog projekta krenuo 2016. godine, a njime se želi potaknuti lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se aktivnije promoviraju. Na tragu toga kreirana je regionalna oznake Kvaliteta Podravine, a trenutno je nosi 45 proizvođača i preko 100 proizvoda. Podsjećamo da je oznaka namijenjena označavanju, isticanju i promociji najkvalitetnijih proizvoda te da obuhvaća proizvođače od Ludbrega do Pitomače koji proizvode razne vrste proizvoda.

– Oznaka proizvođačima olakšava prodaju proizvoda na raznim sajmovima i tržnicama po cijeloj Hrvatskoj, a kao takva je najviše bila prezentirana u Đurđevcu za vrijeme Picokijade i ostalih gradskih manifestacija, a u budućnosti se planira osigurati moderan prostor Podravinoteke unutar zgrade novootvorenog Posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci koja će dnevno nuditi raskoš mirisa i okusa Podravine – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podravinoteka posjetiteljima nudi bogatu enogastronomsku ponudu na jednom mjestu u smislu ponude i degustacije proizvoda. Domaći mliječni proizvodi, sirevi, vrhunski ekološki med, voćna vina, Vina s peskov i brojni drugi podravski proizvodi naših vrijednih poljoprivrednika zasigurno zaslužuju zajedničku oznaku kvalitetu pod kojom će ih moći prepoznati kupci.

Povjerenstvo za dodjelu ove oznake već je ocijenilo stotinjak proizvoda, a ovom prilikom i dalje pozivamo zainteresirane OPG-ove i proizvođače da se prijave za dodjelu oznake Kvaliteta Podravine.

Obrazac prijave i potrebnu dokumentaciju možete naći u nastavku: