🖼️ 6. SUFFEST Damir Benčak, Ivan Ivanović i Saša Ištok pop-up izložbom predstavili svoje ilustracije i crteže

14. listopada 2021. Autor: prigorski.hr Križevci 🖼️ 6. SUFFEST Damir Benčak, Ivan Ivanović i Saša Ištok pop-up izložbom predstavili svoje ilustracije i crteže


U suradnji s Gradskim muzejom Križevci u atriju Likovne galerije na šestom izdanju SUFfesta, Festivala suvremenih umjetničkih formi, predstavljaju se tri mlada križevačka autora: Damir Benčak, Ivan Ivanović i Saša Ištok.

Kao najmlađi od njih, Damir je predstavio svoje ilustracije i crteže koji su negdje na razmeđu između strip i tattoo crteža. Uz njega Ivan Ivanović kao iznimni talent svojim strip tablama, crtežima i ilustracijama predstavio je jedan pregled njegovog stvaralaštva, a kao najstariji i legendarni street umjetnik Saša Ištok aka Alien koji se razvijao kroz grafite, a kasnije i kroz slike u stilu geometrijske apstrakcije, podsjetio je publiku na svoj postutopijski strip “Dark City Crosstown” sa još ponekim iznenađenjem.

U ime Gradskog muzeja Križevci prisutne je pozdravio viši kustos Ozren Blagec, dok je autore i njih rad predstavio voditelj Galerije K2 i autor SUFfesta Saša Živković.

Izložba se može razgledati još sutra tijekom radnog vremena muzeja od 8 do 15 sati, a program SUFfesta se nastavlja večeras od 19 sati u prostoru Kluba kulture, gdje ćete moći razgledati umjetničku instalaciju “Cirkus je izvedbena umjetnost svuda osim u Hrvatskoj”.

suffest02 suffest03 suffest04 suffest05 suffest06 suffest07 suffest08 suffest09 suffest10 suffest11 suffest12 suffest13 suffest14 suffest15