Koprivničko-križevačka županija peti dan bez novozaraženih: ‘Zahvaljujem svim građanima na odgovornom ponašanju’

31. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Koprivničko-križevačka županija peti dan bez novozaraženih: ‘Zahvaljujem svim građanima na odgovornom ponašanju’


U prostorijama Županijske uprave u petak je održana koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Na isto je rezimirano aktualno epidemiološko stanje na području županije. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izrazio je zadovoljstvo stabilnom epidemiološkom situacijom kazavši kako veseli činjenica da je županija peti dan zaredom bez novih slučajeva oboljenja koronavirusom.

„Zahvaljujem svim građanima na odgovornom ponašanju i primjeni svih propisanih mjera kojima smo uspješno stavili pod kontrolu COVID-19. Vidljivo je kako su naši sugrađani prepoznali važnost nošenja maske, distance i dezinfekcije i to sve rezultira postojećim stanjem koje je vrlo dobro. Svega je nekoliko aktivnih slučajeva, nemamo niti jednu hospitaliziranu osobu, no i dalje smo na oprezu jer koronavirus je do sada pokazao da nema opuštanja i da se stvari mogu preko noći promijeniti“, istaknuo je.

Pozvao je sve organizatore javnih okupljanja da se pridržavaju odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje nalažu da se skupovi iznad 100 sudionika prijavljuju, dok se za skupove veće od 1000 sudionika traži odobrenje Županijskog stožera.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla izvijestila je kako je na području županije svega pet aktivnih slučajeva bolesti COVID-19, a u idućim se danima očekuje i izlazak nekoliko osoba iz samoizolacije.

Što se tiče epidemiološkog stanja u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica, Stožer je predložio da se korisnicima omogući izlazak i kretanje izvan prostora Doma uz vremensko ograničenje te striktno pridržavanje epidemioloških mjera, dok su posjete i dalje ograničene na vanjski prostor unutar dvorišta Doma.

Ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako sustav funkcionira bez ikakvih poteškoća, a predstavnici PU Koprivničko-križevačke i Službe civilne zaštite Koprivnica su dodali kako nisu zabilježena kršenja epidemioloških mjera.

Facebook Comments