U prostoru Gradske vijećnice u Koprivnici, danas je održana 5. sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Koprivnice. DGV donijelo je Odluku da se osigura prostor za djecu osnovnoškolske dobi, ali i za mlade.

 

U tom prostoru mogli bi pokazati i prezentirati svoje uspjehe na svim područjima rada u kojima su postigli izvrsne rezultate. Nakon provedene ankete među učenicima osnovnih škola s područja grada, odlučeno je da se prema Gradu pristupi s molbom za odobrenje adekvatnog prostora za koji ne bi bili obvezni plaćati najam.

Isto tako DGV želi da imaju svojeg člana u povjerenstvu ili nekoj instituciji grada u kojima bi sudjelovali aktivno. Sudjelovanje bi se očitovalo tako da bi djeca predlagala aktivnosti za suradnju s djecom.

Ispred Grada Koprivnice sjednici je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec koja je pažljivo saslušala sve prijedloge i zahtjeve koje su joj uputili predstavnici DGV-a. Obećala je da će prvom prilikom proslijediti njihove prijedloge gradonačelniku Mišelu Jakšiću, te smatra da neće biti nikakvih prepreka oko njihovog prihvaćanja.

prigorski.hr