40 DANA ZA ŽIVOT U KRIŽEVCIMA Marija Jukić: ‘Najmanje pedeset posto pobačaja ne bi se dogodilo da je muškarac stao uz svoju suprugu, uz svoju djevojku i da ju je zaštitio, ona ne bi to napravila’

26. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Križevci 40 DANA ZA ŽIVOT U KRIŽEVCIMA Marija Jukić: ‘Najmanje pedeset posto pobačaja ne bi se dogodilo da je muškarac stao uz svoju suprugu, uz svoju djevojku i da ju je zaštitio, ona ne bi to napravila’


Kampanja „40 dana za život“-molitvena inicijativa za zaštitu majki i nerođene djece započela je danas, na prvi dan Korizme, i u Križevcima kod Ginekološke ordinacije Doma zdravlja. To je osmi puta kako se kampanja provodi u Križevcima, a za naš portal porazgovarali smo s voditeljicom kampanje Marijom Jukić.

„Okupljamo se dva puta godišnje. Korizma 40 dana i onda opet na jesen 40 dana od 6 sati ujutro do 18 sati. Molimo se za majke, za očeve, za medicinsko osoblje, za nerođenu dječicu i za parove koji ne mogu imati djecu, za sve potrebite.“-rekla nam je gospođa Jukić.

„Imamo saznanja da u nekim bolnicama za vrijeme kampanje ima više poroda, a manje abortusa. Prilaze nam osobe u nekim gradovima i kažu nam da su odustali od pobačaja nakon što su vidjeli da netko moli, da je nekome stalo do njih.

Mi molimo za one koji žele napraviti abortus. Isto tako molimo i za one žene koje su već napravile abortus, koje nose ranu abortusa. Imamo i programe koji se bave iscjeljenjem rana pobačaja za žene, a sada po novom imamo i za muškarce, za očeve, jer ovo zlo pobačaja ne pogađa samo žene, pogađa obitelj, pogađa i muškarce.

Čak i muškarci nose rane od pobačaja. Imamo program iscjeljivanja očeva srca i, po saznanjima, nisu samo žene odgovorne za pobačaj. Najmanje pedeset posto pobačaja ne bi se dogodilo da je muškarac taj koji je stao uz svoju suprugu, uz svoju djevojku i da ju je zaštitio, ona ne bi to napravila. Mnoge jadne žene odluče se za pobačaj zato što su ostavljene, zato što ne vide drugi izlaz. Mi im nudimo izlaz.

Mi imamo Udrugu Hrvatska za život koja pomaže majkama koje su u teškoj materijalnoj ili nekoj drugoj situaciji, pomažemo im, ako se odluče za život, materijalno i mogu nam se obratiti, ako imaju bilo kakvih problema.“-rekla nam je Marija Jukić.

Facebook Comments