Pred nogometašima Radnika Križevci novo je iskušenje. Nakon što su u prošlom kolu uspješno apsolvirali susret protiv ludbreške Podravine, koja je tada bila fenjeraš prvenstva, sada na gradskom stadionu dočekuju Koprivnicu, koja ima isti status kao i Podravina.

Malo tko je očekivao da će se momčad Gorana Wolfa naći na toj poziciji, iako sastav momčadi to ne sugerira. Koprivničanici se tako nalaze u nezavidnoj poziciji te se moraju vaditi trenutno protiv prve momčadi prvenstva. S druge strane, Križevčani će zasigurno htjeti potvrditi da su vodeća momčad lige, a za što im treba ozbiljan pristup susretu. Tako da prostora za kalkulacije kod obje ekipe nema.

Da treba biti oprezan u takvim susretima poručuje i ponajbolji igrač Radnika Goran Dlesk, koji ističe da tablica u ovom susretu ništa ne znači. -Imamo respekt prema Koprivnici, bez obzira što smo mi prvi a oni posljednji. To je županijski derbi i uvijek je zanimljiv, no mi se pobjedi i želimo i dalje zadržati prvo mjesto -kazao je Dlesk.

Radniku za vrat s dva boda manje puše Polet iz Svetog Martina na Muri, koji je u ovom kolu domaćin neugodnoj momčadi Papuka iz Orahovice. Dinamo u Domašincu dočekuje Rudar iz Murskog Središća, a Podravac će biti domaćin Varteksu, dok Podravina ugošćuje Viroviticu.

Svi susreti igraju se u subotu s početkom u 16.30 sati.

tablica 3. hnl sjever