3. Izmjene i dopune prostornog uređenja Općine Sveti Petar Orehovec

23. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno 3. Izmjene i dopune prostornog uređenja Općine Sveti Petar Orehovec


U prostorijama Općine Sveti Petar Orehovec održan je sastanak vezan na 3. Izmjene i dopune prostornog uređenja Općine Sveti Petar Orehovec.

Općinski načelnik Franjo Poljak rekao je kako su djelatnice Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije prezentirale izrađene karte koje će ići na uvid mjesnim odborima. -I takva će biti procedura 3. Izmjena i dopuna prostornog plana – poručio je načelnik.

PRO_9377

Maja Ban, viša savjetnica za prostorno uređenje i GIS analitičar za prostorno uređenje kazala je kako se na stolu nalazi nacrt prijedloga 3. Izmjena i dopuna plana uređenja Općine Sveti Petar Orehovec.

PRO_9357PRO_9360

-Sukladno odluci o izradi izmjena radi se o korekcijama građevinskih područja u svim naseljima. Radi se o izmjeni uvjeta gradnje unutar mješovite namjene za gradnju klijeti i izmjene uvjeta vezanih na etnološke i vinogradarske cjeline koje su za potencijalne investitore bili malo ograničavajući.

PRO_9378

Posložili smo odredbe da im omogućimo više kvadrature, veću gradnju objekata i više sadržaja koji su u skladu s projektima. Građevinsko područje je na općinskom području bilo predimenzionirano. Bile su površine zauzete za gradnju koje uopće nisu bile gradive ili su bile u većim razmjerima pripremljene za razvoj, a broj stanovnika je u opadanju. Zato u nekim područjima nema potrebe da se čuva građevinsko područje.

PRO_9367

Taj dio je usklađen sa zakonskom regulativom, a dogodili su se i prerazmještaji gospodarskih zona. Prijedlog će ići u raspravu sredinom listopada i do onda se mogu sve stranke javiti i poslati zahtjeve. Nacrt prijedloga je radni materijal i mi ćemo prokomentirati sve s mjesnim odbornicima kako bi oni vidjeli svoje područje i kako bi mogli na vrijeme reagirati – istaknula je Maja Ban.

PRO_9362