Trećeligaši Središta ponovno će, vjerujemo, u subotu priuštiti prvorazredne sportske priredbe svojim poklonicima. Uvjerljivo vodeći, krapinski Zagorec, pretpostavljamo, neće imati odveć poteškoća s jedanaestoplasiranom Bistrom, a bit će to, možda, prigoda njihovom topniku Matiji Smrekaru da se pokuša odvojiti na popisu najboljih strijelaca lige od Josipa Colarića iz Vrbovca i Vladimira Burića iz Trešnjevke.

Ubojita trojka je, dosad, ukupno zabila 72 pogotka u prvenstvu, odnosno svaki po 24. Drugoplasirano Dugo Selo dočekuje sedmoplasirane Vrbovčane. Staro, višedesetljetno sportsko suparništvo, a u njihovim ogledima uglavnom je prednost bio domaći travnjak, bez obzira na položaj na ljestvici.

Derbi kola igrat će na Oboju između Maksimira i Karlovca 1919. Maksimir je šesti s 50, Karlovčani četvrti s 53 boda i obje se momčadi bore za ključne pozicije. Vječiti županijski derbi igrat će se, pak, u Petrinji između Mladosti i sisačke Segeste. Desetoplasirani Hašk 1903 dočekuje petoplasirano Trnje koje je dosad osvojilo 53 boda. Trećeplasirano Lučko s 54 boda ne bi smjelo dopustiti iznenađenje Ravnicama.

Raspored 31. kola
Dugo Selo-Vrbovec
Trešnjevka-Gaj Mače
Ponikve-Kurilovec
Maksimir-Karlovac 1919
Mladost Petrinja-Segesta
Lučko-Ravnice
Lukavec-Vrapče
Zagorec (KR)-Bistra
Hašk 1903-Trnje
Sve utakmice počinju u 17 sati.