Sve oči trećeligaškog nogometa u subotu će biti uprte u Ždralove, gdje se igra vječiti derbi između Mladosti i Bjelovara, i to po drugi puta u nešto manje od mjesec dana. Naime, još tamo 22. kolu Mladost je svladala Bjelovar 2:0, dok će se sada ogledati u sklopu pretposljednjeg kola Lige za prvaka.

Ovo je, možda, i najsudbonosnija utakmica Ždralova. U slučaju pobjede ostaju u borbi za naslov. U slučaju poraza ruše se snovi u koje je uloženo podosta sredstava. Tako se bar priča. Međutim, najveći dobitnik u ovom proljeću bi mogao biti Bjelovar, koji je gotovo nezaustavljiv, a u nastavku prvenstva čak je dva puta deklasirao vodeći Polet, od kojega je pak Mladost poražena i tako prepustila preuzeti vrh. No, sve će biti puno jasnije nakon subote.

Nakon minimalnog poraza, ali i dobre partije protiv Ždralova, Radnik na gradskom stadionu u Križevcima dočekuje Međimurje, koje je nedavno svladao s čak 7:1. No, bez obzira na sve ovo je susret revijalnog karaktera koji može dosta toga odlučivati u posljednjem kolu, budući da Križevčani putuju u Bjelovar. Ono što je zanimljivo da će susret suditi sudac iz Duge Rese – Marko Petrunić. Bit će zanimljivo vidjeti kakav će Petrunić zauzeti kriterij oko kartoniranja i uopće. Da se radi o vrlo zanimljivoj osobi možete pročitati ovdje i ovdje. Možda čak dolazi po zadatku, ali o tom po tom. Nadamo se da nećemo gledati lakrdiju kakvu nam redovito na terenima pruža pulen vrha sjeverne 3. HNL Ivan Slunjski. No, o njemu uskoro.

Vodeći Polet dočekuje ludbrešku Podravinu. Radi se o susretu koji bi Polet trebao rutinski dobiti, budući da je ispao u polufinalu kupa te se može adekvatno fokusirati završnicu prvenstva.

Liga za ostanak donosi nam susret Virovitice i Virja, Papuka i Rudara te Varteksa i Koprivnice.

Svi susreti igraju se u subotu s početkom u 17.30 sati.

Liga za prvaka

Liga za ostanak