3. HNL SJEVER Upitan početak prvenstva?

9. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Lokalni sport 3. HNL SJEVER Upitan početak prvenstva?


Stožer civilne zaštite na jučerašnjoj konferenciji za medije potvrdio je kako se postojeće mjere produžuju do 31. siječnja. Što to konkretno znači za sportaše, u ovom konkretnom slučaju, nogometaše koji nisu prva odnosno druga kategorija sporta?

Naime, 27. studenoga Stožer je donio Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja koja, između ostalog, zabranjuje treninge i natjecanja, osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima te treninga i natjecanja vrhunskih sportaša (I. II. i III. kategorije) u individualnim sportovima.

Stoga, produženjem mjera, očigledno se produžuje i ova odredba, što znači da klubovi 3. HNL i niže najranije bi sa svojim pripremnim aktivnostima mogli krenuti 1. veljače, što znači da početak prvenstva u 3. HNL Sjever, zbog prijeko potrebnog pripremnog perioda, ne bi mogao početi 27. veljače, nego u nekom terminu u ožujku. Naravno, ako bi vodstvo lige se vodilo tom logikom. Inače, većina klubova 3. HNL sjever je najavila početak priprema u narednom tjednu, što je u ovom trenutku kršenje mjera, a iz Saveza nema nikakvih uputstva.

Tek se pojavila priča da je Hrvatski nogometni savez poslao Stožeru prijedlog da se amaterima dozvole trenažni procesi od 18. siječnja, a djeci od 1. veljače.

Što će na kraju biti, vjerujemo da ćemo saznati u narednim danima, jer prilično je teško, nezahvalno i neizvjesno svim klubovima planirati aktivnosti bez konkretnih povratnih informacija.

 

Facebook Comments