Većina trećeligaških klubova ovih dana kreće s pripremama za proljetni dio sezone. U ponedjeljak su prozivku održali nogometaši Mladosti iz Ždralova i Bjelovar.

Za vikend prozivku će odraditi i jesenski viceprvak Radnik Križevci. Već smo pisali kako će boje Radnika i na proljeće braniti, možda najjači tandem lige Goran Dlesk i Marko Nikolić, čiji je ostanak bio najupitniji. Dopredsjednik Vitomir Mijić potvrdio je da klub u narednom periodu više ne računa na usluge Filipa Srpaka, koji će tako nazad u Slaven Belupo, Adrijana Ročeka, dok Niki Orešković se klubu ne odaziva od susreta s Bjelovarom.

Upitan je još Stjepan Šantek, na čiji angažman klub računa, iako dolaze do uprave oprečne informacije. Također, pismo namjere upućeno je i jednom japanskom igraču, a o čemu će se znati više u narednom periodu te Mijić nije htio otkriti o kome se radi.

Trener Dražen Kemenović kratko je poručio kako nastavlja s malo izmijenjenim sastavom. -Okosnica ekipe je ostala i daje nam nadu u dobar rezultat. Priključit ćemo dosta mladih igrača iz kadeta i juniora, koji će se pokušati nametnuti i izboriti svoje mjesto u seniorima – poručio je Kemenović.

U planu su susreti sa Slobodom, Vrbovcem, Dugim Selom, Koprivnicom, Podravcom, Graničarom Đurđevac, Zelinom te Tomislav Radnikom, a sredinom veljače ekipa će boraviti i na pripremama na otoku Pagu.

Početak prvenstva 3. HNL sjever zakazano je za 26. veljače, a Križevčani će imati vatreno krštenje na otvaranju proljeća s Mladosti iz Ždralova.