Nogometnu javnost sjevernog dijela 3. HNL iznenadila je današnja obavijest HNS-a središta Varaždin. Naime, vodstvo natjecanja 3. HNL sjever donijelo je odluku o brisanju, odnosno isključenju iz natjecanja NK Papuk Orahovica u 3. HNL sjever u sezoni 2021/2022, i to samo nešto više od tjedan dana prije početka natjecanja.

Razlog je jasan – Papuk ne zadovoljava kriterije natjecanja u ovom rangu natjecanja, koji se odnosi na broj kategorija mladeži, a isto tako, odlukom Grada Orahovice, ostali su i bez igrališta odnosno više ne upravljaju i ne mogu koristiti teren i prateći objekt.

Prema Propozicijama natjecanja za sudjelovanje u ovom rangu natjecanja, uz ostale kriterije, potrebno je i sudjelovanje četiri kategorije pomlatka kao i minimalno 70 registriranih igrača mlađih dobnih skupina u redovno natjecanju, a uvidom u COMET sustav vidljivo je da Papuk ima registrirano tek 38 igrača tih kategorija.

Sve to, nažalost, a sukladno Propozicijama natjecanja, nije ostavilo previše opcija za vodeće ljude Središta te su bili primorani donijeti takvu odluku. Što će biti s NK Papuk nije poznato.

Tako od današnjeg dana 3. HNL sjever broji 11 klubova. Igrat će se i dalje dvokružno te play off i play out, a klub koji se trebao sastati s Papukom to kolo će biti slobodan.

Početak natjecanja u 3. HNL sjever je 21. kolovoza.