U ovome tjednu održava se nekoliko državnih natjecanja i smotri na kojima svoje predstavnike ima Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.

Nakon što su se s državnog natjecanja u krosu održanom u Poreču 24. – 25. ožujka četiri učenice vratile ovjenčane zlatnim medaljama, od 27. do 29. ožujka u istome se gradu održava državno natjecanje iz odbojke za djevojke. Križevačku će gimnaziju predstavljati 12 odbojkašica, učenica od 1. do 4. razreda. Objema sportskim ekipama mentor je prof. Ante Tomas.

U Poreču se od 28. do 30. ožujka 2019. održava i državno natjecanje iz matematike na koje je pozvano čak troje učenika: učenici 3. razreda Mateo Kovačić i Dominik Juršić te učenik 4. razreda Marin Meštrović, sva trojica pod mentorstvom prof. Ratka Viška.

U Šibeniku se od 27. do 29. ožujka održava državna smotra LiDraNo (smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva) na koju je u kategoriji literarnih radova pozvan učenik 3. razreda Ignac Ratković, čija je mentorica prof. Sanja Jelenak.

prigorski.hr