14. godina koprivničkog projekta ‘Veselo u školu’: ‘Osigurali gotovo milijun kuna za bilježnice, radne bilježnice i maske za učenike’

1. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno 14. godina koprivničkog projekta ‘Veselo u školu’: ‘Osigurali gotovo milijun kuna za bilježnice, radne bilježnice i maske za učenike’


Tradicionalno, uoči početka nove školske godine, Grad Koprivnica zajedno s partnerima organizirao je konferenciju za medije „Veselo u školu“.

Održana u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“, na konferenciji su bili predstavljeni projekti vezani uz unapređenje infrastruktura škola, zatim projekti vezani uz obrazovne programe kao i sve pogodnosti pripremljene za naše učenike za početak nove školske godine.

Konferenciji su uz gradonačelnika Mišela Jakšića prisutni bili ravnatelji škola čiji je Grad osnivač te partneri na projektu osiguravanja bilježnica za sve učenike.

kc u školu mišel (6)

– Doista je lijepo znati da u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji ima toliko gospodarskih subjekata koji imaju izuzetno visoki nivo društvene odgovornosti i što se ta pomoć ove godine manifestira kroz jedan tradicionalni projekt usmjeren na djecu i mlade – kazao je Jakšić.

Inače, ovo je 14. godina provođenja projekta i na školskim će se klupama tako prvoga dana naći više od 40.000 bilježnica. Prikupljeni iznos od sponzorstva je 110.000 kuna.

kc u školu mišel (10)

– Ove godine imamo 29 osnovnoškolki i osnovnoškolaca i 16 prvašića više što nas posebno veseli. Uz to, tradicionalno imamo s paketima s radnim bilježnicama za sve učenice i učenike. Bit će još nekih iznenađenja poput majci za učenike i njihove nastavnike. Osigurali smo i maske za sve učenike koje su u neku ruku i dizajnerske pa će možda i malo pridonijeti brendiranju grada Koprivnice – zaključio je.

Nakon prvog čovjeka grada Koprivnice, okupljenima se obratila Radmila Popović, ravnateljica COOR Podravsko sunce koja je kazala kako je pred nama svima jedna od najsloženije školske godine, no uvjereni su kako će pomoći čvrsta podrška Grada Koprivnice.

kc u školu mišel (5)

Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca kazala je kako se Komunalac priključio ovom projektu s ciljem da se djeci prikaže zdrav način života te ih se istovremeno educira.

– Odabrali smo upravo stoga dva dizajna, jedan uz Bazene Cerine, a drugi kroz našeg Mirka Reciklirka. Naime, Komunalac već više godina provodi razne aktivnosti vezanih za recikliranje, počevši od vrtićke dobi do školske – poručila je.

U sklopu projekta na bilježnice je utrošeno 235.000 kuna, od čega je više od 50 posto prikupljeno od sponzora. Maske su 45.000 kuna, dok su radne bilježnice koštale 657.000 kuna.

kc u školu mišel (3) kc u školu mišel (9) kc u školu mišel (8) kc u školu mišel (7) kc u školu mišel (5) kc u školu mišel (4)

Facebook Comments