Odakle dolazimo? Što smo? Kamo idemo? Ova tri pitanja vjerojatno spadaju u ona koja smo si svi postavili barem jednom u životu i nekako zaključili da ili ne znamo odgovor na njih ili je svatko za sebe pronašao radnu verziju odgovora s kojima živi. Može li nam moderna znanost nešto reći o ovim pitanjima? Jesu li ova pitanja povezana s početkom, evolucijom i krajem svemira?

Ivica Puljak će kroz predavanje i diskusiju predstaviti neke od modernih znanstvenih spoznaja povezanih s ovim pitanjima, kao i neke od hipoteza u području u kojem znanost još nije na njih odgovorila. Neke od spoznaja i hipoteza će vas ostaviti bez daha, neke možda rastužiti, a neke i oduševiti. Ali da ne otkrivamo previše, dođite i uvjerite se sami – četvrtak, 15. ožujka u 19 sati!

Ulazak je slobodan.

Ivica Puljak hrvatski je fizičar, profesor i političar. Rođen je 1969. godine. Najpoznatiji je po sudjelovanju u istraživanju i otkrivanju Higgsovog bozona sa znanstvenicima u Švicarskoj u CERN-u, Europskom vijeću za nuklearna istraživanja. Poznat je i kao profesor na splitskom fakultetu te se bavi politikom i član je stranke koju je osnovala njegova supruga. Izuzetno se trudi popularizirati znanost u školama i dati joj veću vrijednost u Hrvatskoj.

prigorski.hr