Sloboda medija jedna je od onih tema o kojima nam se čini da često slušamo, ali shvaćamo li stvarno njezinu ozbiljnost i posljedice? U kakvoj su korelaciji stanje društva i stanje medija i možemo li kao sudionici društva biti slobodni bez nezavisnog i slobodnog medijskog izvještavanja?

O ovoj temi, a i šire, moći ćete čuti na 14. Culture shock festivalu, gdje će se, u četvrtak, 22. ožujka održati tribina s Majom Sever, jednom od glavnih novinarskih borkinja za društvenu pravdu i slobodu medija, koja je posljedice društvenih mijena na stanje u medijima često osjećala i na svojim leđima, nikad ne odustajući od potrage za vijestima od društvenog interesa.

Moderator je Admir Sinani, a početak je zakazan za 19.30 sati u prostoru Kluba kulture na Mažuranićevu trgu u Križevcima.

Ulazak je slobodan.

Maja Sever, novinarka i urednica u Informativnom medijskom servisu HRT-a, rođena je u Zagrebu 1971. godine. Nakon završenog Centra za usmjereno obrazovanje u kulturi, upisala je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, smjer novinarstvo.

Tijekom studija radi na HRT3 u dječjem programu. U rujnu 1991. počinje izvještavati o ratu u Hrvatskoj. Kao ratni reporter izvještavala je sa svih ratišta u Hrvatkoj tijekom Domovinskog rata, kao i s ratišta u BiH. Nakon rata završava fakultet i nastavlja raditi u redakciji Informativnog programa, gdje uz novinarske poslove, uređuje i vijesti, Dnevnik, Hrvatsku uživo i druge emisije. Sudjelovala je u mnogim velikim projektima Hrvatske televizije. Aktivna je članica Sindikata novinara i Hrvatskog novinarskog društva. (izvor: hrt.hr)

prigorski.hr