Ako vas je prvi križevački jazz festival ostavio željnima repeta, Culture Shock Festival svojim će koncertima otići korak dalje u onome što ste do sada čuli. Ove godine pripremili su posebnu poslasticu za deseti dan Festivala koja će oduševiti  glazbene sladokusce željne autorskih jazz skladbi i dobrog provoda ­– hrvatsku saksofonsku senzaciju s pratećim bendom.

Prvi od ovogodišnjih koncerata u Križevce dovodi Igora Geržinu, saksofonista, skladatelja i producenta, višestrukog dobitnika Porina i nagrade Status za najboljeg instrumentalista godine. Do sada je izdao šest albuma i singlica te u nekom obliku sudjelovao na više od sto diskografskih izdanja.

Gerzina (photo Kadar 22)

Surađivao je s mnogim zvučnim imenima hrvatske popularne i ozbiljne glazbe (Parni Valjak, Gibonni, Dino Dvornik & Songkillers, Josipa Lisac, Tony Cetinski, Nina Badrić, Jacques Houdek, Boško Petrović), a njegove autorske skladbe pouzdano će vam podići raspoloženje. Igor Geržina Funk & Soul Appreciation Society čine Igor Geržina na saksofonu, Jurica Leikauff na klavijaturama, Elvis Penava na gitari, Dubravko Vorih na bas gitari i Mario Klarić na bubnjevima.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni 40 kuna mogu se nabaviti u Art Rock Caffeu u Križevci ili online putem sustava Entrio.hr. Na dan koncerta, ako ne bude rasprodan, ulaznica će koštati 50 kuna.

Geržina-PAGECOVER

prigorski.hr