13. CULTURE SHOCK FESTIVAL: Danas projekcija dokumentarca “Dan oslobođenja”

9. ožujka 2017. Autor: prigorski.hr Križevci 13. CULTURE SHOCK FESTIVAL: Danas projekcija dokumentarca “Dan oslobođenja”


Nakon što je dokumentarnim filmom “Gzada” službeno započeo, 13. Culture Shock Festival na rasporedu publici nudi još jedan kontroverzni dokmentarni film “Dan oslobođenja”, čiji su  redatelja Morten Traavik i Uġis Olte. Početak projekcije je u 20 sati u Klubu kulture na Mažuranićevom trgu 1 u Križevcima, a ulazak je slobodan.

Pod očinskim, ali strogim vodstvom nekad starog obožavatelja, a danas redatelja i kulturnog diplomata, te na iznenađenje čitavog svijeta, bivši jugoslavenski, a danas slovenski kultni bend Laibach postao je prvi rock sastav u povijesti koji je nastupio u zatvorenoj državi Sjevernoj Koreji. U sukobu strogih ideologija i kulturnih različitosti, ovi su se glazbenici morali potruditi da provuku svoje pjesme kroz cenzorsku ušicu prije no što ih se izloži publici koja se nikada nije imala prilike susresti s alternativnim rock’n’rollom. Istodobno, duž granice dviju Koreja postavljeni su propagandni zvučnici i najavljeno je odbrojavanje do rata. Njihove pjesme, njihovi snovi.

05-DanOslobodjenja-Plakat-WEB

prigorski.hr/c-shock.org


[ssba]