Danas je u poštanskom uredu Dubrava održana prigodna svečanost povodom izdavanja žiga za 100-tu godišnjicu  Nogometnog kluba Dubrava.

Žig je uvodno predstavio Stjepan Zdenko Brezarić. – U upotrebi je poštanski žig koji je posvećen 100-toj godišnjici osnivanja Nogometnog kluba Dubrava. Inicijativa je pokrenuta iz samo kluba i to je na neki način i početak obilježavanja 100. obljetnice koja će biti tijekom cijele godine u Dubravi. Poštanski žig je ujedno i promocija općine Dubrava na nogometnom zemljovidu i filateliji, a ujedno se stvara i poštanska povijest u Dubravi. Nema puno žigova, a ovim načinom se pokazuje da je ovdje prije 100 godina osnovan klub koji djeluje i danas, a ujedno je napravljena i prigodna razglednica koja je posvećena tom događaju – rekao je Brezarić i uputio čestitke klubu.

DSC_7215

Predsjednik Nogometnog kluba Dubrava Ante Grizelj zahvalio je na izradi prigodnog žiga i razglednice. -Označavanjem razglednica prigodnim žigom svečano otvaramo godišnjicu postojanja i neprekinutog djelovanja Nogometnog kluba Dubrava. Obilježavanje će se protezati do  kasne jeseni kad planiramo izdati i monografiju kako bi se prisjetili i prvih ljudi iz 1923. godine i svima ostalima koji su održali klub na životu – rekao je Grizelj i čestitao svima rođendan kluba.

Čelni čovjek Nogometnog središta Dubrava Antonio Badrov rekao je kako je sretan što prvi klub u Nogometnom središtu slavi 100. rođendan. – Riječ je o klubu među najstarijima u Nogometnom savezu Zagrebačke županije. Dubrava ima bogatu povijest, brojni nogometaši igrali su u višim rangovima natjecanja i veseli me što se klub fokusira na mlade igrače. Vidljiv je pomak u klubu unazad pet-šest godina – zaključio je Badrov.

DSC_7232

Saborski zastupnik i načelnik Dubrave Tomislav Okroša izrazio je zadovoljstvo što je prigodni žig danas u funkciji. -Čestitke kroničaru i ljubitelju nogometa na području Nogometnog središta Vrbovec, ali i šire, gospodinu Brezariću i stručnjaku iz poštanskih djelatnosti, jer smo  prigodnim žigom i razglednicom započeli obilježavanje ove lijepe obljetnice.

Najstariji je to nogometni klub u Nogometnom središtu Vrbovec, a Općinska uprava i predsjednik  kluba dali su svoj doprinos, a mi smo odradili posao na samom klupskom objektu i igralištu kroz izgradnju natkrivenih tribina, malonogometnog igrališta s umjetnom travom i radili već nekoliko godina unazad kako bi spremni dočekali ovu svečanost. Raduje me što Dubrava ima više od 150 registriranih sportaša u šest natjecateljskih kategorija. Vjerujem kako će klub nastaviti rasti i dalje, jer Dubrava to zaslužuje – poručio je Okroša.

DSC_7243DSC_7237