Tehničke greške gostiju uzrok porazu

VIDOVEC 37

KTC 32

KTC: Henigman, Marković, Predojević, Žganjer, Kemenović, Vučelić, Masnec, Pehar, Antunović, Smolković. TRENER: Dragutin Miklečić.

VIDOVEC – KTC je na gostovanju kod neugodnog Vidovca upisao treći uzastopni poraz. Za razliku od prethodnih kola kada su suci krojili konačni rezultat, u ovoj su utakmici ipak zakazali sami. Uz mnogo tehničkih pogrešaka u obrani i mnoštvo promašaja u napadu rezultat po Križevčane nije mogao biti drugačiji. Sam početak utakmice nije nagovještao takav rasplet događaja s obzirom da su Križevčani brzo preuzeli kontrolu nad igrom i poveli.

Polovicom poluvremena KTC ostaje zbog isključenja sa dva igrača manje što domaćin obilato koristi i sustiže rezultat. Suci su ovoga puta imali ujednačene kriterije tako da su obje ekipe bile dosta vremena sa isključenim igračima, ali na žalost Križevčana domaćin je bio taj koji je takve situacije koristio. Do kraja prvog dijela Vidovec okreće vodu na svoj mlin i preokreće rezultat i prelazi u vodstvo uz četiri pogotka prednosti. U drugom dijelu obje momčadi nastavljaju sa visokim ritmom. Domaćin je u tim trenucima pokušavao povećati vodstvo i „zaključati“ utakmicu dok su gosti pokušavali sustići rezultat i vratiti neizvjesnost u susret. Agresivnija i brža igra gostiju tako je rezultirala dobrom kobinatorikom u napadačkom dijelu, ali nedostajao je onaj dio realizacije.

Domaći vratar i obrana uspijevali su u ključnim trenucima blokirati napade KTC – a, dok je napad koristio svaku priliku da matiraju Henigmana i Smolkovića. Iako su se borili kao lavovi, ova je utakmica pokazala od koliko za igru KTC – a znači Babić i njegova sposobnost da podigne ekipu kada je to potrebno. Nažalost, njega u subotu nije bilo zbog ozljede, ali svi se nadaju da će se što prije vratiti. U idućem kolu momčad Vidovca gostuje u Ivanić Gradu kod tamošnjeg prvoligaša, dok Križevčane očekuje derbi protiv Dugog Sela na domaćem terenu.

DRAGUTIN MIKLEČIĆ (trener RK KTC) – Loša realizacija i tehničke greške su nas dovele do zasluženog poraza. Vidovec ima odličnu ekipu s dojmljivom igrom. Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi.

Ivan Ledinski/prigorski.hr