Bila je to utakmica dva različita poluvremena, Osijek je dominirao prvim, a Hajduk drugim dijelom utakmice.

Gosti iz Slavonije od niza prilika u prvih 45 minuta iskoristili su samo jednu, Jurčević je u 23. minuti ubacio loptu iz kuta, a Mierez je bio najviši u skoku na pet metara te je svladao Posavca.

U nastavku je Hajduk preuzeo kontrolu igre, a izjednačenje je stiglo već u 55. minuti. Jairo je s desnog krila prebacio loptu na lijevu stranu do Čoline koji je pokušao šutirati iz prve s vrha kaznenog prostora, no promašio je loptu, ali srećom po njega Ndockyt nije uspio raščistiti situaciju, a lijevi branič Hajduka iskoritio je drugu priliku te snažnim udarcem ostavio Ivušića bez šanse za obranu.

U samoj završnici oba su sastava imala po veliku priliku za pobjedu, s tim da je Hajdukova bila daleko izglednija jer Jradi u posljednjim sekundama susreta nije iskoristio kazneni udarac. Prethodno je Pilj sretno/spretno u 86. minuti udarcem s lijevog krila zatresao gredu, da bi hajduk zbog igranja rukom Belje u svom kaznenom prostoru dobio kazneni udarac u posljendjoj minuti sudačke nadoknade. Loptu je prvo uzeo Jradi, da bi mu prišao Jairo i pokušao mu je oteti. Nakon kraće rasprave nekolicine igrača ipak je odlučeno da kazneni udarac izvede Jradi, no njegov udarac sjajno je zaustavio Ivušić.

Drugi osijek sada ima 20 bodova iz 10 susreta, tri manje uz utakmicu više od vodećeg Dinama, dok je Hajduk šesti sa 11 bodova iz devet susreta, koliko ima i peti Slaven Belupo koji je odigrao utakmicu više.

(Hina)