ŽUPANOVA PRIČA IDE DALJE Žinić 26 godina koristi i državni stan od 80 kvadrata

19. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska ŽUPANOVA PRIČA IDE DALJE Žinić 26 godina koristi i državni stan od 80 kvadrata

Luka Stanzl/PIXSELL


Kako tvrde oni koji ga poznaju, u tom stanu su mu inače bili i sinovi kada su bili u Zagrebu. A navodno je u njemu kćer jednog obiteljskog prijatelja koja studira u Zagrebu

Unatoč tome što od 1995. godine živi besplatno u državnoj kući u Glini, unatoč tome što je država obitelji Žinić obnovila obiteljsko imanje u Marinbrodu i unatoč tome što je supruga naslijedila i obiteljsku kuću u Glini, Ivo Žinić koristi i prostrani državni stan u Zagrebu, pišu 24sata.hr.

Već smo imali saznanja i govorkanja da Žinić ima na korištenju državni stan u zagrebačkom naselju Borovje. Ali institucije koje smo pitali, od MORH-a do tvrtke koja upravlja nekretninama u državnom vlasništvu, dobivali smo odgovore da mu ga oni nisu dodijelile.

Sada je potvrđeno da je ovaj stan u Ulici Bože i Nikole Bionde na upravljanju Ministarstva hrvatskih branitelja. Ima oko 80-ak četvornih metara, Ministarstvo bezuspješno pokušava iseliti Ivu Žinića već sedam godina!

Kako neslužbeno doznaje 24sata.hr, stan je Žinić dobio na korištenje od Grada Zagreba, navodno još 1994. godine. A onda je kroz jednu od zamjena stanova između države i grada i prepuštanja na upravljanje, taj stan došao pod ingerenciju Ministarstva branitelja.

– Ministarstvo hrvatskih branitelja nije dodijelilo nikakav stan g. Ivi Žiniću, a zahtjev za njegovo stambeno zbrinjavanje pri ovom Ministarstvu je obustavljeno 2008. godine na njegovo traženje jer je podnio zahtjev za darovanje kuće na području posebne državne skrbi – odgovaraju nam iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

To znači da je Žinić imao i paralelni zahtjev za stambeno zbrinjavanje i kod tog ministarstva, što je dosad bilo nepoznato. Ali Ministarstvo je zaključilo da stan od 80 četvornih metara očito koristi bespravno. Jer su mu pokrenuli iseljenje.

Facebook Comments