Župan Žinić: “Rekao sam policiji uđite imamo večeru i nakon večere smo se razišli i otišli kućama

24. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Župan Žinić: “Rekao sam policiji uđite imamo večeru i nakon večere smo se razišli i otišli kućama

Nikola Ćutuk/PIXSELL


Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić na današnjoj konferenciji za medije rekao je kako je pet pozitivnih osoba na koronavirus u Sisačko-moslavačkoj županiji.

– Nabavili smo UV dezinfekcijski robot koji uklanja sve viruse i bakterije u bolničkim prostorima. Izfinancirali smo taj uređaj – rekao je župan i osvrnuo se na događaj zbog kojeg je završio u medijima.

-Svi oni medijski natpisi nisu istiniti. U subotu na imanju mog oca u našoj rodnoj kući, moj sin koji bi 30. svibnja trebao imati svadbu uređivao je okućnicu oko te kuće. Bilo je pet prijatelja, još su se priključila dva prijatelja. Radili su na čišćenju, kasnije su bili na zajedničkoj večeri na susjednoj parceli. Ne radi se o nikakvom “korona partyju” ni okupljanju – rekao je Žinić i izrazio žaljenje što je bilo više od pet osoba.

-Bilo nas je 9, bili smo još ja i moja supruga koji smo pripremili večeru. Cijeli dan smo poštivali socijalnu distancu, ali došla je policija i upozorila da imaju dojavu da je tu javno okupljanje. Rekao sam uđite imamo večeru i nakon večere smo se razišli i otišli kućama. Sve ostalo su zlonamjerni natpisi – rekao je Žinić.

Moj sin je dogradonačelnik Gline i podnio je ostavku na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite  i to je moralan čin. jer je on to organizirao – rekao je župan i dodao kako se sve događalo na privatnom posjedu.

Facebook Comments