U Poduzetničkom inkubatoru Koprivnica u srijedu je organizirano druženje lokalnih poduzetnika i obrtnika sa Zrinkom Slamom,  potpredsjednicom međunarodne organizacije ITF. Gđa Slama s okupljenima je pričala o načinima na koje mogu poboljšati svoje poslovanje te proširiti ponudu svojih proizvoda i usluga na inozemna tržišta.

– Nemojte odmah, već na prvom sastanku, otkriti sve svoje karte. Prvo bolje upoznajte potencijalne partnere i procijenite kako ćete se najbolje prezentirati i ostaviti najbolji mogući dojam – savjetovala je Zrinka.

Okupljenima je savjetovala kako nije trik u revoluciji, u nečemu što nitko još nema, već da je logičnije težiti tome da svojom inovacijom  poboljšaju neki proizvod ili uslugu koji već postoje i koriste se.

– Tendencija je stari proizvod učiniti isplativijim i kvalitetnijim, dakle učinkovitijim i time ostvariti prednost na tržištu – napomenula je Zrinka.

U Inkubator je došao i dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić koji je rekao kako mu je drago vidjeti toliko poduzetnika zainteresiranih za poboljšanje svog poslovanja jer to znači da u Koprivnici ima mjesta za napredak.

– Kad se okupi više poduzetnika i obrtnika na istom mjestu, iz toga nužno proizlazi nešto dobro. Važno je biti u kontaktu s ljudima jer tako se najprije može čuti nešto korisno. Upravo zbog toga vesele me kave s poduzetnicima i obrtnicima koje Grad planira organizirati u suradnji s timom Koprivničkog poduzetnika jer ćemo kroz ta druženja dobiti priliku da saznamo kako pomoći našim građanima koji posluju u privatnom sektoru – rekao je Jakšić.

Zaintrigirali je stanari Inkubatora

Zrinka Slama u Koprivnicu je došla zbog poslovnog sastanka sa stanarima Inkubatora, Sašom Miklošićem i Zoranom Sušanjom iz poduzeća Nanodiy.

– Iako živim u Italiji, i dalje čitam hrvatske medije jer želim znati što se ovdje događa. I tako sam jednom prilikom čitala internetski portal jednih novina i vidjela članak o pobjednicima startup konferencije Voogle, firmi Nanodiy. Zainteresirali su me, otišla sam na njihovu stranicu i kontaktirala ih i sad imamo razne zajedničke poslovne planove – rekla je Zrinka. Dodala je kako je u današnje vrijeme dobra internetska stranica kao osobna iskaznica firme – nešto što morate imati želite li da vas netko nađe i kontaktira.

O predavačici i organizaciji

Zrinka Slama završila je studij ekonomije na Sveučilištu u Zagrebu, a prije odgovornog angažmana potpredsjednice ITF-a, radila je u BM Modi te ProLoco organizaciji Carlo Maratti. Vrsna je stručnjakinja u područjima taktika pregovaranja, marketinških strategija, poslovnih planova i razvoja, strateškog planiranja, menadžmenta i internacionalizacije poslovanja.

ITF (International Task Force) je međunarodna organizacija sa sjedištem u Italiji, čiji djelatnici pomažu malim i srednjim poduzetnicima plasirati svoje proizvode ili usluge na tržišta diljem svijeta. Također, ITF investira dio svojih novčanih sredstava u tvrtke koje teže uspjehu kako bi ih potaknuli na rast, zapošljavanje i stvaranje novih prilika.

prigorski.hr/Koprivnički poduzetnički inkubator