Nakon jučerašnjih rezultata gdje je HDZ premoćno pobijedio Restart koaliciju konferenciju za medije u Koprivnici sazvao je i nositelj Nezavisne liste Željko Lacković, zajedno s načelnikom Općine Drnje Petrom Dombajem i Danijelom Glavosek Kovačić.

Lacković se prvo osvrnuo na rezultate svoje stranke gdje mu je za dlaku izmaknuo mandat pa je naposljetku mandat ipak dobila platforma Možemo, a Restart koalicija osvojila je poraznih 4 mandata u drugoj izbornoj jedinici.

– Prvenstveno želim zahvaliti svima koji su izašli na birališta, posebno onima koji su poklonili našoj listi povjerenje i također se želim zahvaliti svima koji su nastupili na listi broj 18. Čestitam i pobjednicima ovih izbora Hrvatskoj demokratskoj zajednici i našim saborskim zastupnicima iz Koprivničko-križevačke
županije koji su ušli u Sabor, gospodin Jakšić i vjerojatno gospodin Sobota – rekao je Lacković te dodao.

– Što se tiče lokalnih izbora imamo planove, ali o tome ćemo kad dođe vrijeme. Dan poslije izbornog neuspjeha nije vrijeme za donošenje odluka. Ja sebe nisam opterećivao pitanjima sto ćemo raditi sljedeće godine, ali svakako ćemo biti u političkom životu i raditi u interesu zajednice – kazao je Lacković.

Na izbore se osvrnula i Danijela Glavosek Kovačić koja se zahvalila svima koji su izašli na izbore.

– Ovo je motiv da i dalje nastavimo i radimo na našoj platformi, jer smatramo da je to opcija koja zavrjeđuje te čestitam kandidatima koji su pobijedili – kratko je kazala Glavosek Kovačić.

Načelnik Općine Drnje Petar Dombaj isto se zahvalio svima koji su izašli na izbore i obavili svoju građansku dužnost te svima koji su im dali glas.

– Čestitam pobjednicima, nadam se da će opravdati povjerenje birača. Isto tako napomenut ću da je ovo početak jedne platforme, koja sada ima svoju bazu, radit ćemo nadogradnju da nas ljudi idući puta bolje prepoznaju – rekao je Dombaj.

Na kraju konferencije Lacković je odgovarao na novinarska pitanja te je istaknuo kako je platforma Sjever jedina koja može donijeti prosperitet ovom kraju.

– Mi smo doživjeli neuspjeh u dijelu gdje se nismo uspjeli jasno nametnuti kao treća opcija. Ova platforma iznjedrila je dva saborska zastupnika to su Štromar i Čačić. Gospodin Škoro, gospodin Nogalo, Raspudić i Vili Matula su opcije koje su uzele one glasove koje smo mi željeli i da smo uspjeli u svom naumu ja bi bio saborski zastupnik broj 77, a s time bi i pitanje brze ceste bi bilo danas na stolu zajedno s gospodinom Plenkovićem.

No sada su ova imena koja sam nabrojao nove adrese za razgovor o ključnim strukturnim projektima – zaključio je Lacković.

Na pitanje kako komentira potop Restart koalicije na čelu s Davorom Bernardićem Lacković je naglasio kako su građani bili u nezahvalnoj poziciji i ankete koje su se radile govorile su o stranačkoj snazi tih stranaka kod male izlaznosti.

– Zbog rasta broja zaraženih, smanjila se izlaznost i to je direktno gurnulo stranke u prednost. S druge strane Restart je imao loš rezultat zbog stvaranja lijevih opcija na političkoj sceni, koje su nastale zbog bunta protiv gradonačelnika Bandića – za kraj rekao je Lacković.

mm/prigorski.hr