Nakon što je u Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški proveden izvanredni stručni i upravni nadzor prema nalogu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike glede slučaja ozlijeđene djevojčice (2,5) iz Nove Gradiške, upravni nadzor je zbog utvrđene odgovornosti donijelo zaključak o razrješenju ravnatelja Centra Branka Medunića, doznaje Večernji list.

Upravno vijeće sutra ujutro trebalo bi se ponovno sastati i donijeti formalnu odluku o razrješenju i imenovanju novog ravnatelja.

U zaključku nadzora navodi se da je prema uvidu u predmetne spise utvrđeno da u obitelji postoje nepovoljne okolnosti na strani roditelja, kao i da je dijete sukladno stručnoj procjeni razvojno ugroženo. Isto tako, utvrđeno je i da je za curicu bilo povoljnije ostati u udomiteljskoj obitelji te da su, zbog jedne ili više značajnih okolnosti, potrebne mjere intervencije obiteljsko-pravne zaštite.

Podsjetimo, U bolnicu u Klaićevu u srijedu je prevezena djevojčica (2,5) koja ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave. Na koži se jasno vide tragovi gnječenja. Nalazi se na intenzivnoj i priključena je na respirator te se bori za život.

Policija istražuje slučaj i sve osobe koje su bile uključene od roditelja do Centra za socijalnu skrb koji je provodio nadzor. Roditelji iz okolice Nove Gradiške, 27-godišnji otac i 24-godišnja majka su uhićeni i protiv njih je podignuta kaznena prijava.