Zbog teške prometne nesreće koja se dogodila na 51. kilometru autoceste A1 kod čvora Novigrad u smjeru Zagreba promet je u prekidu te se preusmjerava preko čvorova Bosiljevo 1 i Novigrad na državnu cestu DC3 u smjeru Zagreba.

U oba smjera vozi se u kolonama, uz zastoje, a u smjeru Zagreba kolona je 10- kilometarska kolona vozila u pokretu uz povremene zastoje između odmorišta Dobra i čvora Bosiljevo II u smjeru Zagreba, javio je u 12,40 sati Hrvatski autoklub (HAK).

U prometnoj nesreći na autocesti kod čvora Novigrad na Dobri jutros je oko 10.30 sati poginula jedna osoba, a sedmero je ozlijeđenih prevezeno u bolnicu. Sudarila su se tri osobna vozila, slovenskih, slovačkih i srbijanskih nacionalnih oznaka.

S obzirom na to da je zbog prometne nesreće trenutno autocesta zatvorena za sav promet između čvorova Novigrad i Karlovac te je otežano putovanje na toj dionici autoceste A1, Hrvatske autoceste (HAC) izvijestile su da su sve žurne službe su na lokaciji te ulažu napore da se promet što prije pusti spomenutom dionicom autoceste, a sve korisnike moli za razumijevanje.

Također moli korisnike, kojima je za cilj putovanje prema Zagrebu, da ako su u mogućnosti ne kreću na put dok se situacija na autocesti ne stabilizira, kako se ne bi stvarali zastoji i dodatne kolone vozila u prilazu naplatnim postajama te na samoj dionici.

Hrvatske autoceste izrazile su sućut obitelji stradale osobe, a svim ozlijeđenima zaželjele brz oporavak.

Upozorile su da smo zadnjih dana svjedoci čestih prometnih nesreća te apeliraju na sve korisnike da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća, stoga se odgovornom vožnjom jedino može stići sigurno do cilja, podsjeća HAC.