Zbog vremenskih nepogoda koje su paralizirale cestovni promet u dijelu Zadarske i Ličko-senjske županije u ponedjeljak u nekim školama nije bilo nastave, dok su u Karlovačkoj županiji, unatoč obilnom snijegu, sve škole radile normalno.

Na području Ličko-senjske županije ne rade tri osnovne škole, zbog bure i snježne mećave ona u Karlobagu, a zbog snijega visokog oko 68 centimetara ni škole u Mukinjama na Plitvičkom jezerima i u Lovincu.

Zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić rekla je Hini da se u Lovincu najprije razmišljalo o online nastavi, ali je u sve tri škole “za danas i sutra odabran nenastavni dan”, s obzirom na to da škole imaju mogućnost donijeti takvu odluku. Sutra će se odlučiti što će biti dalje, ovisno o vremenskim prilikama.

U Karlovačkoj županiji rade sve škole, a zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar kaže da unatoč obilnom snijegu u Ogulinu i u Plaškom sve škole rade normalno, jer su sve ceste prohodne, unatoč visini snijega od 40 i više centimetara.

Na području Zadarske županije prema podacima županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport, nastava se nije održala u trima školama.

U Osnovnoj školi Starigrad, Područnom odjelu Tribanj, nastavu nisu pohađali učenici nižih razreda, a u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Gračacu nastava nije organizirana za učenike viših razreda.

Nastava se nije održala ni u Srednjoj školi Gračac.