Vjeroučitelj iz Križevaca predao kaznenu prijavu jer učeniku u Krapinskim Toplicama ne daju u školu bez maske

15. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Vjeroučitelj iz Križevaca predao kaznenu prijavu jer učeniku u Krapinskim Toplicama ne daju u školu bez maske

Foto: Marin Tironi/PIXSELL


Ispred osnovne škole u Krapinskim Toplicama, gdje već danima traje drama zbog učenika koji odbija nositi masku prilikom ulaska u školu, danas je došao i vjeroučitelj iz Križevaca Ivan Pokupec koji je za Index rekao kako je došao predstaviti kaznenu prijavu zbog cijelog slučaja, piše srednja.hr

– Smatram da je ova škola primjer, da je ljigavo ispolitizirana od strane ravnatelja, da je on dobio nalog da mora inzistirati. Ovaj slučaj je napuhan s njegove strane i vjerujem da je ravnatelj svjestan da krši zakon. Ja sam ovdje da na to skrenem pozornost, rekao je Pokupec za Index.hr.

Dodao je i kako u školi gdje predaje nitko od učenika od prvog do osmog razreda ne mora nositi maske.

– Kako je moguće da je odluka spuštena na razinu ravnatelja i kako to da u Hrvatskoj sve škole ne postupaju isto. Ne bih ulazio u to što govore roditelji, znam što kaže zakon o obrazovanju i kako stvari funkcioniraju na razini države, svi argumenti idu meni na ruku i to mi daje pravo da kao građanin podnesem kaznenu prijavu, tvrdi Pokupec, prenosi Index.

Krenuo je prema roditeljima kako bi im pokazao prijavu gdje ga je zaustavila policija i tražila njegove podatke. Pokupec je naišao i na župana Krapinsko-zagorske Željka Kolara koji je u tom trenu ispred škole davao izjavu, no Kolar je odbio s njime razgovarati.

– Svatko tko dolazi u prostor škole i radi nered nije dobrodošao. Nije dobrodošao tko želi s agresijom, silom, prijetnjama i uvredama bivati na prostorima škole. Točka. Niste dobrodošli, poručio je Kolar za Index.

 

Facebook Comments


[ssba]