Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” gostovala je u emisiji Izdvojeno na katoličkoj televiziji Laudato, a s njom su u studiju o pandemiji, cijepljenju i medijima razgovarali i teolog Robert Šreter i dekan Katoličko-bogoslovnog fakulteta u Đakovu Vladimir Dugalić.

Šreter se između ostalog dotaknuo i teorija zavjere u slučaju pandemije pa zaključio kako je danas popularno da čim se s nečim ne slažeš, onda je to teorija zavjere. Navodi i kako su pojedini znanstvenici ismijavali takozvani podatak da ljudima nakon cijepljenja na ruci stoji metalni predmet, ali teolog ističe vlastito iskustvo.

“Ja sam vidio dvoje ljudi na čijoj ruci nakon cijepljenja je stajala metalna žličica. Jednom mom kolegi svećeniku stajala je kovanica od pet kuna. Je li to teorija zavjere?” pita se.

Markotić poručuje da se prvi ljudi kojima to bude stajalo pošalju u Kliniku, “Možete snimiti pa ćemo naći čip”, istaknula je pa Šterera pozvala da da posljednje pomazanje njenim pacijentima.