Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i ove je godine organizirala akciju dijeljenja izvorske vode s natpisom „Welcome to Croatia“ i prigodnih promotivnih materijala na graničnim prijelazima Rupa, Bregana, Macelj i Plovanija.

Kroz ta četiri granična prijelaza ovaj će se vikend podijeliti 50.000 bočica vode, najavio je direktor HTZ-a Kristijan Staničić koji se u subotu priključio akciji na GP Plovanija.

S njim su bili i direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević, te predstavnici turističkih zajednica gradova Umaga i Buja.

„Reakcije turista su više nego pozitivne, cilj je ove akcije da se naši gosti osjećaju dobrodošlo i ugodno. Ovime im želimo olakšati čekanje na graničnom prijelazu te im malim znakom pažnje izraziti zahvalnost na ukazanom povjerenju i odabiru Hrvatske za svoj ljetni odmor“, izjavio je Staničić.

Prigodno brendirane boce vode, uz poruku dobrodošlice, imaju otisnut i QR kod koji otvara stranicu Croatia.hr gdje se gosti mogu upoznati s hrvatskom turističkom ponudom.

Akcija podjele vode nastavlja se i sljedeće subote, 6. kolovoza u trajektnim lukama Stinica i Split gdje se planira podijeliti 30.000 boca vode, priopćili su iz HTZ-a.

Donosimo video s graničnog prijelaza Bregana.