[FOTO/VIDEO] Evo kako nakon nedjeljnog potresa izgledaju kuće izvan centra Zagreba: ’80 posto kuća u tim naseljima je srušeno’

23. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska [FOTO/VIDEO] Evo kako nakon nedjeljnog potresa izgledaju kuće izvan centra Zagreba: ’80 posto kuća u tim naseljima je srušeno’

Ilustracija


Situacija je teška i za građane u epicentru potresa. U zagrebačkom Markuševcu brojne su kuće oštećene. I u okolnim naseljima propali su krovovi, a mnogi građani strahuju da njihove kuće više uopće nisu sigurne za život.

Razrušeni zidovi, propali krovovi. Strah i tuga u očima mještana u blizini epicentra potresa. Najviše su pogođena naselja Medvedski Breg, Čučerje i Markuševac.

Marina Žohar Šušković iz Medvedskog Brega kazala je kako im nitko nije došao pomoći.

– Djeca do osam godina jučer su bila na ulici do 16 sati. Nekih 80 posto kuća u tim naseljima je srušeno. Popucali su zidovi, urušeni su krovovi. Ne možemo dobiti Grad ni Stožer.

Mnogi od tamošnjih mještana u svoje kuće više neće ući, kažu nisu sigurne za život.

– Sve što smo imali uložili smo u ovu kuću, sad smo stari u penziji, stari i bolesni, za stanovati više nije. I što možeš. Kako bi bila sve mi se stisnulo ovdje u prsima – izjavila je Marica iz Markuševca.

Na tragu toga pričao je i Ivica iz Markuševca.

Pripadnici civilne zaštite u obilasku terena, popisuju štetu, ali i sve one kojima je potreban drugi smještaj.

Facebook Comments