[VIDEO] Objavljene snimke nadzornih kamera: Mladić sličan Mateju pokušao ući u taksi i plivao u Savi

3. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Hrvatska [VIDEO] Objavljene snimke nadzornih kamera: Mladić sličan Mateju pokušao ući u taksi i plivao u Savi


Objavljene su snimke nadzornih kamera na kojima se vidi mladić koji trči ulicama Beograda, zaustavlja taksi, te na kraju pliva u Savi.

Matejev otac potvrdio je da se na snimkama nalazi njegov sin, nestali Splićanin za kojim traga, pišu vijesti.hr.

“Mogu potvrditi da je na objavljenim snimkama uistinu moj sin i to i na onima u gradu gdje trči i traži taksi. Ja samo znam da se u klubu ništa pogibeljno nije događalo po njega, ali još uvijek ne možemo rekonstruirati što se događalo poslije i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno.

Kada sam dolazio u Beograd imao sam loš osjećaj da se neće sve ovo dobro završiti, ali kako vrijeme prolazi, moje nade su sve veće. Nisu ogromne, prošlo je četiri dana već, ali ne kopne. Pitaju me zašto policija nije angažirala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da se prostor može ograditi,a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bio potreban angažman ronilaca. Pohvalite sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovdje u Beogradu kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

Mladić po opisu odgovara nestalom Mateju Perišu. Na snimci trči po šetalištu iz pravca Beton hale prema Savskoj promenadi, a zatim i po okolnim ulicama. U jednom trenutku je pokušao zaustaviti taksi, ali ga vozač nije htio primiti. Na zadnjoj snimci se vidi kako netko pliva Savom uz obalu pored Beton hale.