Akcija na Sljemenu trajala je dva sata i 15 minuta, u akciji na je sudjelovao i Filip Filipović iz HGSS-a grada Zagreba.

“Sinoć je to izgledalo intenzivno i vrlo dramatično. Naime po dojavi da se na Sljemenu nalaze dvije unesrećene osobne na crvenom spustu, s popriličnim ozljedama prema navodima dojavioca, to je za nas moglo značiti samo jedno, da se netko na crveni spust po noći išao sanjkati. Znajući da je crveni spust pripremljen za FIS natjecanje koje slijedi za par dana i da je staza ledena i tvrda, sanjkanje nije moguće. Na žalost prekinula se telefonska linija sa dojaviocem nesreće pa nismo mogli saznati ni točan broj osoba ni mjesto nesreće, što je podiglo ozbiljnost situacije“, opisuje Filipović.

Filipović je rekao i kako ne znaju koja je bila točna brzina kojom su mladići na strunjači jurili, no kako se to može pretpostaviti. “Kada smo shvatili da su oni uzeli jednu zaštitnu strunjaču na kojoj su se spustili niz zaleđenu stazu na udaljenosti od 200 metara, to bi moglo biti preko 80 kilometara na sat. Strunjača na ledu nema gotovo nikakvo trenje i to je strahovito velika brzina“, kaže.

Pogledajte video prilog.