Vatrogasci skinuli zvonik s kapelice u selu Nebojan

23. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Vatrogasci skinuli zvonik s kapelice u selu Nebojan

Foto: DVD Kupinečki Kraljevec, H. Mamić


Vatrogasci su i dalje angažirani na uklanjanju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji te su petak među 185 intervencija imali i jednu zahtjevniju – uklonili su zvonik s mjesne kapelice u Nebojanu, izvijestila je u subotu Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Ukupno su u ispomoći Sisačko-moslavačkoj županiji angažirani vatrogasci iz šest vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik. Ukupno je bilo angažirano 122 vatrogasca s 51 vatrogasnim vozilom, a evidentirano je 185 vatrogasnih intervencija.

Na području Gline angažirano je 26 vatrogasaca s 12 vozila s područja dvije županije – Krapinsko-zagorske i Karlovačke, te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik i domicilne snage doborovoljnih vatrogasnih društava. Zabilježeno je 13 intervencija.

Na sisačkom području angažirano je 59 vatrogasaca s 26 vatrogasnih vozila lokalnih DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Sisak koji su imali 128 intervencija.

Na petrinjskom području angažirano je 37 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila s područja Primorsko-goranske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Zabilježene su 44 intervencije.

Prema trenutno obrađenim podacima, od 28. prosinca 2020. do 22. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije sudjelovalo je 9792 vatrogasca s 2552 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11269 intervencija, priopćio je HVZ.

Vatrogasci su imali i 25 intervencija i u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji gdje su uklanjali dimnjake, sanirali krovišta, uklanjali oštećene crjepove, zidove i fasada te provodili izvide vezane za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca. Na navedenim intervencijama sudjelovala su ukupno 93 vatrogasca s 27 vatrogasnih vozila, a saniranje posljedica ovog potresa vatrogasne snage Grada Zagreba nastavljaju i dalje.

Vatrogasci iz JVP-a i DVD-a s područja Zagrebačke županije bili su angažirani na novih 18 tehničkih intervencija na kojima je sudjelovao ukupno 50 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila, dodaje se u priopćenju. (Hina)

Facebook Comments