Varaždinski osnovnoškolci učit će o održivom razvoju kroz ekološki uzgoj hrane

24. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Hrvatska Varaždinski osnovnoškolci učit će o održivom razvoju kroz ekološki uzgoj hrane


Oko 500 učenika prvih i drugih razreda II., III, IV. i VI. osnovne škole Grada Varaždina će u sklopu projekta Mali vrt za održivo sutra! varaždinske Udruge za promicanje održivog načina življenja Gredica, učiti o održivom razvoju unutar redovne nastave Prirode i društva i tijekom programa produženog boravka.

Kazala je to jutros predsjednica Udruge Gredica i voditeljica projekta Rusalka Majer na predstavljanju projekta koje je održano u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina. Nositelj projekta je Udruga za promicanje održivog načina življenja Gredica, a partneri na projektu su II., III., IV. i VI. osnovna škola Varaždin. Korisnici su učenici nižih razreda osnovnih škola, učitelji i zaposlenici škola partnera te zaposlenici Udruge Gredica.

Projekt je vrijedan ukupno 347.910 kuna, od čega bespovratna sredstva Ureda za udruge iznose 313.119 kuna dok preostali iznos od 35.000 kuna sufinancira Grad Varaždin.

– Učenicima ćemo omogućiti da sadržaj iz kurikuluma Prirode i društva usvajaju na aktivan način uzgajanjem voća i povrća na vlastitim gredicama na ekološki način. Na taj način djeca će imati priliku da na terenu aktivno i iskustveno uče o sadržajima važnima za racionalno korištenje prirodnih resursa, ali i poboljšanje kvalitete njihovih života – kazala je Rusalka Majer pojasnivši kako će osim za učenike, edukativni programi vezani za teme održivog razvoja bit će organizirani za učitelje, ali i zaposlenike Udruge Gredica.

U ime II., III., IV. i VI. osnovne škole koje su partneri na projektu, prisutnima se obratio ravnatelj VI. osnovne škole Mario Stančić.

– Rado smo se uključili u ovaj projekt na poziv Udruge Gredica, jer nam je itekako stalo pružiti učenicima uvjete za cjeloviti razvoj i za razvoj i život u skladu s prirodom, koji je danas važniji nego ikad prije – kazao je.

prigorski.hr

Facebook Comments